22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ai datorii mai mici de 39,99 lei la taxe şi impozite locale? Primăria Galaţi ţi le anulează!
Ai datorii mai mici de 39,99 lei la taxe şi impozite locale? Primăria Galaţi ţi le anulează!

Primăria municipiului Galaţi pune în aplicare o prevedere a Codului de procedură fiscală care spune că „în situaţiile în care cheltuielile de executare, exclusiv cele privind comunicarea prin poştă, sunt mai mari decât creanţele fiscale supuse executării silite, (...) se poate să se aprobe anularea debitelor respective”.
Tot legea prevede că autorităţile deliberative, în cazul de faţă Consiliul Local Galaţi, pot stabili plafonul creanţelor fiscale care pot fi anulate la maxim 40 de lei.
În acest context, pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local ce va avea loc la sfârşitul acestei luni figurează un proiect de hotărâre care prevede ca plafonul creanţelor fiscale, care pot fi anulate, aflate în sold la data de 31.12.2023, în evidenţa curentă, să fie în sumă de 39,99 lei, pe fiecare rol nominal unic, doar pentru rolurile care nu mai au bunuri impozabile, înregistrate în evidenţa fiscală în anul precedent.
Aşadar, dacă vreun gălăţean care a rămas cu datorii la taxe şi impozite mai mică de 39,99 lei, trebuie să ştie că aceasta va fi anulată.


Articole înrudite