19 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Anchetă după explozie: Omor şi vătămare corportală din culpă şi distrugere calificată
Anchetă după explozie: Omor şi vătămare corportală din culpă şi distrugere calificată

După explozia care sâmbătă seară a luat viaţa unei fetiţe, a rănit doi oameni şi a afectat 21 de apartmaente, din care cinci sunt distruse total, procurorii au început urmărirea penală pentru comiterea faptelor de distrugere calificată, omor din culpă şi vătămare corporală din culpă.
„În urma exploziei de la blocul G5, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere calificată, ucidere şi vătămare corporală din culpă. Avem o cauză probabilă de producere a deflagraţiei, este vorba despre o acumulare de gaze de la o butelie. Aşteptăm o expertiză finală de la specialişti. Au fost audiate mai multe persoane în acest caz, printre care şi Radu Dumitrache, proprietarul garsonierei unde a avut loc acumularea de gaze. A putut să spună doar că s-a trezit, nu a simţit miros de gaze, şi-a aprins o ţigară şi în momentul ală nu a mai ştiut nici ce a căzut peste el. Continuăm ancheta“, a declarat Hariton Stancu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.
Deocamdată atât proprietarul gasonierei unde a avut loc acumularea de gaze care a cauzat deflagraţia dar şi un alt bărbat se află încă internţi în Spitalul de Urgenţă, la Terapie Intensivă.
Fetiţa decedată în urma exploziei a fost luată de familie de la Morgă şi depusă la o rudă. Mama fetiţei este încă în stare de şoc, devastată de durerea pierderii fetiţei. Vecinii au trecut şi au aprins o lumânărare pentru copila dispărută.


Articole înrudite