Anchetă la familia copilului mort în accidentul de la Odaia Manolachi

Marți, 28 Iulie 2015 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Familia copilului mort în accidentul de microbuz din Odaia Manolachi va rămâne fără copiii minori. Este decizia celor de la Protecţia Copilului, care, după accident, au făcut o anchetă socială în sat. Din cei cinci copii ai familiei, doi sunt majori şi dintre minori au mai rămas în viaţă băiatul de 6 ani din spital şi sora lui de 15 ani. Familia a neglijat copiii, aşa că îi va pierde pe cei doi minori. 

„Imediat după accident am trimis o echipă care a făcut anchetă socială la familia copilului. Este un caz clar de neglijenţă. În familie mai există, pe lângă băiatul de şase ani care a supravieţuit accidentului, încă un copil minor, o fată de 15 ani. În rest, ceilalalţi doi copii sunt majori. Vom lua copiii minori şi vom încerca să îi plasăm în familia extinsă, eventual la unul dintre cei doi fraţi majori. Dacă nu se va putea, vor fi luaţi în grija statului. Sora de 15 ani, care a fost prezentă la accident, va primi consiliere psihologică, la fel şi fratele supravieţuitor, care acum este încă în spital“, a precizat dr. Ciprian Groza, director adjunct la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi. 

Familia se află sub monitorizarea asistenţilor sociali de la Primăria Vânători de câteva luni. Faptul că gemenii erau neglijaţi o dovedeşte şi starea de ebrietate în care se afla tatăl imediat după accident, dar şi spusele oamenilor din sat. Mama gemenilor a refuzat să facă orice fel de declaraţie. Femeia se află la spital, unde, în Terapie Intensivă, este internat cel de-al doilea geamăn implicat în accident. A fost operat, dar va scapă cu viaţă. 

„S-a intervenit chirurgical, s-au pus transfuzii. Este vorba de un hematon, a suferit şi hemoragie la şold pentru care a fost operat”, a declarat dr. Geta Badiu, director medical Spitalul de Copii. 

Şoferul microbuzului care a provocat accidentul îi cunoastea bine pe cei doi gemeni. Lumea spune că obişnuia să le dea biscuiţi sau bomboane. Acum el este cercetat pentru ucidere din culpă. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu