15 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Anchete în serie şi acuzaţii grave la Colegiul Al. I. Cuza
Anchete în serie şi acuzaţii grave la Colegiul Al. I. Cuza

Inspectoratul Şcolar, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, dar şi Direcţia de Protecţie a Copilului (DGASPC) au demarat mai multe anchete şi verificări după ce mai mulţi părinţi acuză o învăţătoare de la Colegiul Al. I . Cuza că se poartă urât cu elevii şi chiar îi atinge cu palma sau pixul. În ultimii doi ani, din cauza acestor probleme, mai mulţi părinţi şi-ar fi transferat copiii la alte şcoli din oraş. 

”Copilul a spus că de foarte multe ori i-a dat cu palma peste ceafă şi îi dădea cu pixul în cap. Am luat-o de la şcoală de acolo, am mutat-o şi am dus-o la consiliere psihologică”, spunea părintele unuia dintre copiii ce ar fi fost transferat din cauza acestor probleme. 

Cadrul didactic susţine însă că nimic nu e adevărat. ”În  primul rând nu am dat palme şi nu am înjurat, nu am agresat absolut niciun copil de când sunt în această şcoală. Lucrurile acestea, acuzaţiile, trebuiesc demonstrate”, a spus învăţătoarea acuzată.

Nouă părinţi au depus plângere la Direcţia de Protecţie a Copilului.
”Un părinte a sesizat un abuz asupra copiilor la nivelul clasei invocând alţi opt părinţi care pot susţine cele prezentate. Toţi cei nouă părinţi au fost invitaţi la sedul DGASPC să participe la şedinţe de consiliere psihologică, patru din familii deja participă”, a precizat Tania Calcan, DGASPC Galaţi. 
S-a sesizat şi poliţia, dar şi alte instituţii abilitate în anchetă. 

Şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean sunt plangeri. ”Acuzaţiile sunt de un limbaj anormal pentru un cadru didactic, am înţeles că vorbea destul de urât şi cred că şi uşoare agresiuni fizice din ce am discutat cu conducerea şcolii. Mai mulţi părinţi şi-au mutat copiii din acea clasă. Sigur însă că şcoala trebuie să păstreze un cadru de legalitate”, a precizat Adrian Silivestru, Inspectoratul Şcolar Galaţi. 

Directoarea Colegiului Al. I. Cuza susţine că o ancheta se face acum şi la nivelul instituţiei de învăţământ de unde, din 21 elevi înscrişi iniţial acum 2 ani la această clasa, doar 11 au mai rămas. Ceilalţi au fost mutaţi de către părinţi la alte şcoli, ultimii 5 s-au transferat chiar la începutul lunii aprilie. 

”La nivelul şcolii au fost depuse două sesizări în scris la începutul lunii aprilie. Reclamau comportamentul doamnei învăţătoare şi solicitau imperios schimbarea învăţătorului de la clasă. Părinţii pot să spună orice. Reclamau  agresiune emoţională cred şi agresiune fizică. Dar avem o anchetă în derulare şi trebuie să respectâm toţi paşii ceruţi de lege”, a explicat Pamfilia Dumitraşcu, director Colegiu Al. I. Cuza. 

Şi poliţiştii ancheteză acest caz la sesizarea Direcţiei pentru Protecţia Copilului.


Articole înrudite