28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Judecătorii au amânat pentru luna aprilie 2013 pronunţarea unei decizii în dosarul sporurilor încasate de angajaţii Consiliului Judeţului Galaţi după ce, în urma unor verificări, inspectorii financiari au ajuns la concluzia că fosta conducere a instituţiei a acordat angajaţilor mai multe sporuri cu încălcarea legii. Camera de Conturi Galaţi a obligat forul deliberativ judeţean să estimeze valoarea prejudiciului cauzat bugetului instituţiei prin plata nelegală a sporului de calculator şi a sporului de antenă, precum şi a beneficiilor nerealizate (dobânzi, penalităţi) şi să dispună recuperarea acestora de la cei 190 de angajaţi. Consiliul Judeţului a apelat la justiţie pentru a evita instituirea popririi pe salariile angajaţilor, considerând că plata drepturilor băneşti amintite s-a făcut legal.
„Acordarea sporurilor pentru condiţii periculoase şi vătămătoare funcţionarilor publici şi personalului contractual din cadrul aparatului de specialitate al CJ au fost stabilite corect”, a precizat conducerea CJ Galaţi în instanţă.
Raportul de control al Camerei de Conturi Galaţi stabileşte că includerea în salariul de bază a sporului pentru condiţii periculoase (15%) şi a sporului pentru condiţii vătămătoare de muncă (10%) pentru angajaţii CJ Galaţi s-a făcut fără temei legal. Şi asta plecând de la un buletin de determinare prin expertizare a locurilor de muncă, din care „nu rezultă concret locurile de muncă şi dacă tot personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii sau spaţii, unde au fost făcute măsurătorile”, susţin inspectorii financiari. Dacă pierde procesul, forul deliberativ judeţean va avea ingrata sarcină de a recupera sute de mii de lei de la proprii angajaţi.


Articole înrudite