APIA: Lista comunelor din judeţul Galaţi unde fermierii pierd subvenţiile pentru zonă defavorizată Recomandat

Duminică, 13 Februarie 2022 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fermierii din mai multe localităţi din judeţul Galaţi pierd subvenţiile suplimentare pentru zonele defavorizate, potrivit datelor transmise de Ministerul Agriculturii în draftul Ghidului informativ pentru beneficiarii Măsurii 13 - Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice.

Astfel, în 2022 ca urmare a aplicării exerciţiului de ajustare (fine tuning) au fost eliminate o serie de unităţi administrativ-teritoriale în care constrângerile naturale au fost înlăturate cu ajutorul unor investiţii (irigaţii) sau prin activitate economică (vii şi livezi sau unde productivitatea normală a terenurilor prin sistemele agricole compensează pierderile de venit sau costurile suplimentare).

Din judeţul Galaţi, 5 localităţi au fost incluse în această categorie: Braniştea, Movileni, Schela, Tudor Vladimirescu şi Vânători.

Subvenţia pentru zonele defavorizate este o plată anuală pe hectar efectuată de APIA dacă fermierul se angajează să îşi continue activitatea agricolă pe terenurile agricole situate în zonele afectate de constrângeri naturale.

Fermierii care cer plata trebuie să fie utilizatori au unei suprafeţe agricole localizate pe teritoriul României, încadrată în zonele eligibile stabilite la nivel de sub-măsură, identificabilă în Sistemul Integrat de Administrare şi Control (IACS) şi se înregistrează la APIA cu suprafaţa agricolă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu