ArcelorMittal a angajat un grup american pentru a gestiona vânzarea combinatului de la Galaţi Recomandat

Miercuri, 09 Mai 2018 16:39
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După ce Comisia Europeană a aprobat, luni, ca ArcelorMittal să preia combinatul italian ILVA cu condiţia vânzarii unui pachet extins de active, în care este inclus şi combinatul de la Galaţi, iată că astăzi a fost anunţat grupul care se va ocupa de aceste vânzări. Potrivit Reuters, ArcelorMittal a angajat grupul american Bank of America - Merrill Lynch pentru a gestiona vânzarea de active, răspunzând astfel îngrijorărilor UE în materie de concurenţă în cazul tranzacţiei prin care va achiziţiona oţelăria Ilva, din sudul Italiei, pentru 1,8 miliarde de euro.
Pachetul de active oferit de ArcelorMittal cuprinde ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia, ArcelorMittal Galaţi, România, ArcelorMittal Skopje, Macedonia, ArcelorMittal Ostrava, Cehia, ArcelorMittal Dudelange, Luxemburg, şi liniile de zincare numărul 4 şi 5 de la Flemalle; decaparea, liniile de laminare la rece şi ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea de la combinatul de la Liege, Belgia, pentru a răspunde îngrijorărilor UE în materie de concurenţă.
Printre posibilii cumpărători sunt producătorii de oţel din Europa şi Asia deoarece Comisia Europeană a precizat că oţelăriile vor trebuie vândute unor cumpărători care vor gestiona astfel încât să concureze cu ArcelorMittal pe termen lung. Cu o ofertă de 1,8 miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari), ArcelorMittal vrea să preia Ilva, cea mai mare oţelărie europeană, la care lucrează peste 14.000 de persoane. Ilva, aflată în oraşul Taranto din sudul Italiei, producea anual nouă milioane tone de oţel, aproximativ 40% din producţia de oţel a Italiei, şi furniza oţelul pentru producătorii auto, de echipamente electrice şi constructorii de nave. ArcelorMittal a promis că va investi încă 2,4 miliarde de euro în modernizarea Ilva.
În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu