27 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Accident cumplit în localitatea Furceni. Doi bărbaţi, în vârstă de 21 şi 36 de ani, care se întorceau duminică de la o partidă de pescuit de la Siret, au murit pe loc după ce bolidul pe care îl conducea bărbatul de 21 de ani se pare că a intrat în derapaj, a acroşat un podeţ aflat peste un canal de scurgere şi s-a oprit în interiorul unei săli de biliard, spărgând pereţii sălii. Impactul a fost atât de puternic încât maşina, care s-a întors pe o parte, a intrat în plin şi a doborât zidul exterior al clădirii, intrând până la celălalt perete al camerei, urcând pe o masă de billiard, pe care a rupt-o. Echipajele SMURD sosite la faţa locului nu au mai putut face nimic.
Zgomotul puternic al impactului a scos localnicii din case. Toţi se uitau îngroziţi la maşina intrată în complezul de magazine şi se aşteptau ca vreunul de-al lor, aflat la billiard sau la bar ori în magazin, să fi fost răniţi. Din fericire, cu excepţia ocupanţilor maşinii, nimeni nu a avut de suferit.
„Lângă sală e magazin, e un bar... sunt lipite, în acelaşi loc. Nepoţica mea se dusese să îşi ia o îngheţată şi când am văzut maşina am zis că a intrat peste ea prin perete. Bine că ea era la uşă şi nu s-a întâmplat nimic, doar s-a speriat şi acum tremură”, spunea Paraschiva Dobre, una dintre martore.
Oamenii de acolo spun că niciodată nu au mai văzut aşa ceva. Unii spuneau că şoferul a avut clar viteză, alţii că, cine ştie, o fi fost şi băut. Oricum, şoferul nu avea mare experienţă deoarece avea permis doar din 2011.
„Accidentul s-a produs probabil pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi a lipsei de experienţă. Facem cercetări iar în urma necropsiei se va stabili şi dacă şoferul consumase sau nu alcoool”, a spus insp. Costache Capotă, Biroul Poliţiei Rutiere Tecuci.
E posibil ca viteza să fi dus la acest deznodământ iar un martor spunea că, dacă nu ar fi intrat întâi în capul de pod, impactul nu ar fi fost atât de violent.
Rudele celor morţi aproape că au căzut din picioare şi au plâns continuu când cele două trupuri neînsufleţite au fost luate şi urcate în maşina Medicinei Legale.


Articole înrudite