Avalanşă de donatori de sânge

Marți, 07 Ianuarie 2014 02:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numărul gălăţenilor care au venit să doneze sânge atât în ultima zi de activitate a anului 2013 dar mai ales în prima zi de activitate a anului 2014 a întrecut toate aşteptările cadrelor medicale. În general Centrul Regional de Transfuzii Galaţi avea un număr de donatori peste media zilnică de 50-60, dar anul trecut şi această medie zilnică a crescut. 

„Am avut un număr de donatori mai mare cu 1.000 de persoane în 2013 faţă de anul 2014. Şi în ultima zi de lucru a anului am avut mai mulţi donatori decât ne aşteptam, ajungând la 90 de persoane, cu mult mai mult decât media obişnuită, de 50-60 de donatori pe zi. În plus, deoarece de-a lungul întregului an 2013 am avut mai mulţi donatori, putem spune că media zilnică a  crescut şi ea de la 50-60 pe zi la minim 70 pe zi. Asta nu face decât să ne bucure, deoarece astfel avem acoperite toate grupele de sânge şi putem onora toate comenzile pe care le primim din partea spitalelor din regiune dar şi a celor din Bucureşti, mai ales acolo unde avem internaţi pacienţi din Galaţi”, a precizat Camelia Stoichiţescu, director Centrul Regional de Transfuzii Galaţi. 

 

Record, ieri: 150 de persoane au dorit să doneze sânge

 

Luni, pe 6 ianuarie, s-a înregistrat însă un record al numărului de persoane care au venit să doneze sânge.

„S-au prezentat 150 de persoane, un număr foarte mare, aşa că şi noi am rămas uimiţi. Mai ales că acum nu mai sunt sărbătorile, când, în mod obişnuit, creştea numărul donatorilor. Nu toţi cei 150 vor dona, asta vom vedea după ce li se vor face analizele. Oricum, şi ca număr de prezentări e unul record”, a declarat Camelia Stoichiţescu. 

Este posibil ca numărul donatorilor să crească şi pe fondul problemelor economice şi a sărăciei. Mai ales cei care donau înainte de sărbători mărturiseau că nu le strică deloc tichetele de masă primite la donare. Alţii veneau să doneze fie pentru a ajuta o rudă sau o cunoştinţă internată, fie pentru a beneficia gratuit de analize. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu