Bilanţul viscolului în judeţele Galaţi şi Brăila Recomandat

Joi, 06 Februarie 2020 15:19
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Codul Roşu de viscol a închis toate drumurile naţionale şi judeţene în judeţul Brăila şi a restricţionat circulaţia autovehiculelor cu masă mai mare de 3,5 t în judeţul Galaţi, aflat sub Cod Portocaliu. În ambele judeţe bacurile către Tulcea nu mai circulă. Viscolul a lăsat fără energie electrică, numai până la ora 22.00, peste 20 de localităţi din nordul judeţului Galaţi şi alte 13 din judeţul Brăila, şi numărul era în creştere.Codul Roşu de viscol a închis toate drumurile naţionale şi judeţene în judeţul Brăila şi a restricţionat circulaţia autovehiculelor cu masă mai mare de 3,5 t în judeţul Galaţi, aflat sub Cod Portocaliu. În ambele judeţe bacurile către Tulcea nu mai circulă. Viscolul a lăsat fără energie electrică, numai până la ora 22.00, peste 20 de localităţi din nordul judeţului Galaţi şi alte 13 din judeţul Brăila, şi numărul era în creştere.

Vizibilitatea fiind redusă, era posibil ca şi în judeţul Galaţi să se închidă câteva drumuri naţionale. În judeţul Brăila toate şcolile sunt închise, iar oamenii primesc mesaje prin Ro Alert despre Codul Roşu şi efectele lui. În judeţul Galaţi doar în 14 localităţi au fost suspendate cursurile din cauza viscolului. DN 24 D şi porţiuni din DN 25 au fost închide, dar apoi redeschise circulaţiei.

Pe DN 22 B, şoseua Dig Galaţi-Brăila, poliţiştii gălăţeni au oprit maşinile care voiau să treacă spre Brăila. Acolo a fost şi prefectul judeţului Gabriel Avramescu. „Am închis ieşirile din judeţul Galaţi către judeţul Brăila, am închis şi linia de bac spre judeţul Tulcea pentru că şi acolo este Cod Roşu şi toate drumurile sunt închise şi acolo. Am vorbit cu domnul prefect de la Brăila, vom asigura în limita posibilităţilor tranzitul pentru locuitorii din Galaţi şi din Brăila cu antemergator pe Dig. Încercăm să remediem problemele care au apărut în judeţ la alimentarea cu energie electrică, avem în jur de 20 de localităţi în momentul acesta“, a precizat prefectul Gabriel Avramescu care apoi a plecat în judeţ pentru a vedea care este situaţia. Între timp numărul localităţilor fără curent din judeţul Galaţi a ajuns la 12.

Şi în judeţul Brăila chiar la ora la care intra Codul Roşu în vigoare deja 13 localităţi nu aveau curent electric din cauza viscolului, dar apoi numărul lor a crescut la 98. Brăilenii care muncesc în Galaţi până mai târziu au fost prinşi de închiderea drumului, dar toţi sperau că un antemergător al poliţiei rutiere Brăila îi va duce acasă. Gălăţenii care doar aveau drum spre Brăila se întorceau acasă. Joi dimineaţă la ieşirea din Galaţi spre Brăila de la Şendreni a fost blocaj, drumul era închis, aşa că zeci de maşini şi tiruri au aşteptat redeschiderea circulaţiei.

Potrivit ISU Galaţi, la ora 15.00, în judeţul Galaţi erau 7 localităţi fără curent electric: Stoicani (Folteşti), Chiraftei, Măstăcani, Cişmele, Mihail Kogălniceanu, Smârdan şi Odaia Manolache, cu un număr total de 4.164 de abonaţi cu 62 puncte de transformare afectate şi linii de medie tensiune. Se acţionează în teren cu 33 echipaje cu 66 persoane din cadrul operatorului SDEE Muntenia Nord.Potrivit ISU Galaţi, la ora 15.00, în judeţul Galaţi erau 7 localităţi fără curent electric: Stoicani (Folteşti), Chiraftei, Măstăcani, Cişmele, Mihail Kogălniceanu, Smârdan şi Odaia Manolache, cu un număr total de 4.164 de abonaţi cu 62 puncte de transformare afectate şi linii de medie tensiune. Se acţionează în teren cu 33 echipaje cu 66 persoane din cadrul operatorului SDEE Muntenia Nord.

S-au redeschis circulaţiei DN 24 D de la km 9 la km 84 (intersecţia DN 26 - limită judeţul Vaslui), DJ 251 pe sectorul de drum Smârdan - Valea Mărului şi DJ 242 A pe sectorul de drum Bereşti - intersecţie DN 24 D.

Având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a suspendat cursurile în 14 unităţi şcolare din judeţ, astfel: Cudalbi (1.160 de elevi), Griviţa (400 de elevi), Băleni (420 de elevi), Cuca (400 de elevi), Drăgăneşti (480 de elevi), Măstăcani (550 de elevi), Piscu (450 de elevi), Rediu (490 de elevi), Scânteieşti (450 de elevi), Schela (450 de elevi), Smârdan (480 de elevi), Tuluceşti (490 de elevi), Umbrăreşti (460 de elevi) şi Vânători (480 de elevi).

În cursul zilei de astăzi au fost anulate următoarele trenuri de călători:- IR 1770, în relaţia Galaţi - Bucureşti Nord;- R 7362, în relaţia Galaţi – Buzău;- R 7401, în relaţia Făurei - Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu