18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bormaşina la bloc: Amenzi uriaşe pentru gălăţeni dacă nu respectă asta!
Bormaşina la bloc: Amenzi uriaşe pentru gălăţeni dacă nu respectă asta!

Unul dintre cele mai enervante lucruri atunci când locuieşti la bloc este să auzi zgomote făcute de vecinii tăi, fie că sunt ţipete, urlete sau muzică dată la un volum prea tare, însă de departe cel mai deranjant este atunci când vine vorba de folosirea bormaşinii pentru lucrări de renovare în apartament.
Folosirea bormaşinii la bloc în afara orelor de linişte poate duce la amenzi uriaşe pentru românii care nu respectă regulile. Legislaţia din România stabileşte că orele de linişte sunt intervalul orar între 22:00-8:00 şi 13:00-14:00, când este interzis să faci zgomote puternice, inclusiv folosirea bormaşinii. Aceste ore sunt considerate perioade de odihnă şi încălcarea lor poate fi sancţionată cu amendă.
Dacă este necesar să foloseşti bormaşina în timpul acestor intervale orare, trebuie să obţii acordul scris al vecinilor înainte. În caz contrar, vei fi pasibil de amenzi pentru încălcarea orelor de linişte.
În cazul în care trebuie să efectuezi lucrări sau reparaţii în timpul acestor ore, trebuie să-ţi anunţi vecinii pentru a evita sancţiunile şi pentru a evita deranjarea lor.
Potrivit legii, persoanele care nu respectă aceste ore de linişte şi fac gălăgie riscă o amendă cuprinsă între 500 şi 1.500 de lei.
În cazul contravenţiilor repetate, amenzile sunt mai mari. Dacă fapta se repetă la 24 de ore de la săvârşirea primei fapte, amenzile cresc, putând ajunge până la 3.000 de lei.
Legea pedepseşte folosirea constantă a bormaşinii fără un motiv întemeiat. Această lege nu se referă la cei care fac reparaţii în casă, ci la cei care lucrează în mod regulat la diverse proiecte sau construiesc mobilier acasă pentru clienţii lor.
Potrivit articolului 2, punctul 25 al legii, tulburarea liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect sau prin strigăte sau larmă este considerată o contravenţie şi este sancţionată cu o amendă cuprinsă între 200 şi 1.000 de lei.
Această lege se aplică şi celor care folosesc bormaşina fără un motiv întemeiat, cauzând astfel zgomote puternice şi deranjând liniştea locuitorilor din jur, potrivit Adevărul.

Articole similare: Ore de linişte la bloc în toamna lui 2023! Amenzi uriaşe pentru gălăţenii care fac gălăgie între aceste ore


Articole înrudite