Cel mai mare parc eolian din România se construieşte la Galaţi Recomandat

Sâmbătă, 17 Septembrie 2022 22:14
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Compania Hoopeks International a obţinut avizul tehnic pentru racordarea la reţea a unui proiect eolian de 629 MW, în judeţul Galaţi, potrivit datelor publicate de Tranelectrica. Acesta este cel mai mare parc eolian avizat până în acest moment şi va fi cea mai mare investiţie de profil din România ce s-ar situa în jurul valorii de 500 de milioane de euro.

În acest moment, cel mai mare parc eolian local este Fântânele-Cogealac, cu o capacitate de 600 MW, dar care este împărţită în două proiecte gestionate de companii diferite. Parcul Fântânele-Cogealac este o investiţie de 1 miliard de euro realizată de cehii de la CEZ în perioada 2010-2012.

Potrivit planului urbanistic zonal, Hoopeks International va construi o centrală electrică eoliană în judeţul Galaţi, cu maximum 204 grupuri generatoare eoliene şi staţii de racordare, cu maximum 204 grupuri generatoare eoliene, cu amplasamentul în extravilanul localităţilor Bereşti, Cerţeşti, Drăguşeni, Corod, Valea Mărului, Smulţi, Vârlezi, Bălăbăneşti, Jorăşti, Bereşti-Meria, Cavadineşti, Suceveni şi Băneasa.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu