25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cel mai mare parc eolian din România se construieşte la Galaţi
Cel mai mare parc eolian din România se construieşte la Galaţi

Compania Hoopeks International a obţinut avizul tehnic pentru racordarea la reţea a unui proiect eolian de 629 MW, în judeţul Galaţi, potrivit datelor publicate de Tranelectrica. Acesta este cel mai mare parc eolian avizat până în acest moment şi va fi cea mai mare investiţie de profil din România ce s-ar situa în jurul valorii de 500 de milioane de euro.

În acest moment, cel mai mare parc eolian local este Fântânele-Cogealac, cu o capacitate de 600 MW, dar care este împărţită în două proiecte gestionate de companii diferite. Parcul Fântânele-Cogealac este o investiţie de 1 miliard de euro realizată de cehii de la CEZ în perioada 2010-2012.

Potrivit planului urbanistic zonal, Hoopeks International va construi o centrală electrică eoliană în judeţul Galaţi, cu maximum 204 grupuri generatoare eoliene şi staţii de racordare, cu maximum 204 grupuri generatoare eoliene, cu amplasamentul în extravilanul localităţilor Bereşti, Cerţeşti, Drăguşeni, Corod, Valea Mărului, Smulţi, Vârlezi, Bălăbăneşti, Jorăşti, Bereşti-Meria, Cavadineşti, Suceveni şi Băneasa.


Articole înrudite