19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Centrul de permanenţă Brăneşti ar putea fi închis
Centrul de permanenţă Brăneşti ar putea fi închis
Efecte ale controlului realizat de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, la centrele de permanenţă din Bereşti, Băleni, Cudalbi, Corod, Cavadineşti şi Brăneşti. După ce în majoritatea centrelor nu au găsit medicul de gardă la locul de muncă iar în două centre au găsit lacătul pe uşă, medicii prinşi în ofsaid sunt chemaţi la sediul DSP Galaţi, împreună cu reprezentanţi ai primăriilor din localitate, pentru a explica de ce nu îşi desfăşoară corect activitatea.
Reamintim că, după ce în urma controlului inopinat făcut la sfârşitul săptămânii de către o comisie a Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi nu s-a găsit niciun medic la program, de dimineaţă, toţi medicii ce erau de tură la sfârşit de săptămână în centrele din aceste localităţi au banii tăiaţi pentru acea gardă.
„Nu dorim în special să sancţionăm medicii care activează în aceste centre, dar trebuie să îşi desfăşoare programul pentru care sunt plătiţi. Există situaţii în care nu există condiţii de desfăşurare a activităţii medicale în unele centre. De exemplu, este cazul centrului de permanenţă Brăneşti, ultimul controlat, unde am găsit medic dar era clar că acesta abia venise, deoarece focul abia se făcea şi nu ar fi stat în frig de dimineaţă până la prânz. Acolo am înţeles că Primăria din localitate nu ar asigura cele necesare, şi aici mă refer la utilităţi. Nu se poate realiza un act medical în frig dar atunci medicii de acolo trebuia să ne sesizeze, deoarece, chiar dacă au dreptate, că poate stau în frig şi de aceea nu asigură activitatea cum ar trebui, tot sunt plătiţi. De aceea, vom lua în calcul închiderea centrului de permanenţă de la Brăneşti dacă nu se asigură condiţii normale de funcţionare”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.


Articole înrudite