Cinci câini au murit din pricina gerului în padocul unei fundaţii

Vineri, 02 Martie 2018 15:59
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La -13 grade Celsius, la cât a coborât cel mai mult mercurul termometrelor în ultimele nopţi în Galaţi, gerul a făcut victime printre câinii din cel mai mare padoc al oraşului, cel al Fundaţiei "Ajutaţi-l pe Lăbuş". Cinci animale au murit în ultimele nopţi. Două au fost găsite aproape moarte şi s-a încercat salvarea lor în spitalul fundaţiei, dar inutil. "Au murit cinci câini din cauza gerului, trei erau deja morţi, alţi doi am reuşit să îi aducem la spitalul nostru, dar, deşi medicul a făcut tot ce se putea, din păcate nu au mai supravieţuit", spunea Corina Grigore, preşedinta fundaţiei. Toţi câinii au avut de suferit, şi cei mai bătrâni, şi cei mai tineri, dar mai ales cei care aveau răni sau alte boli. Câinii decedaţi sunt stocaţi şi incineraţi de o firmă de profil.
În afară de decese, medicul veterinar al fundaţiei a remarcat că unele animale aveau şi urme de degerături, iar altele erau apatice din cauza frigului îndurat. "Din păcate, gerul a fost cumplit şi oricât de mult am încercat să protejăm animalele nu am reuşit să le salvăm pe toate, am avut şi pierderi. Pe lângă animalele moarte au mai apărut şi probleme cauzate de degerături la alţi câini", a spus Daniel Baştea, medic veterinar.
În afară de animalele decedate, voluntarii de la padoc mai au şi alte greutăţi. Acestora le este greu să le asigure hrană şi apă animalelor, mai ales apă, deoarece aceasta îngheaţă după o oră. "Nici o oră nu durează şi îngheaţă apa, săracii... dau cu labele aşa peste apă îngheţată că le e sete, dar nu au ce face. Cât de des putem le punem apă, dar îngheaţă repede. Şi la mâncare, la fel. Nu mai avem lemne să o încălzim pe sobe şi este foarte greu să le asigurăm acum şi mâncarea", spunea o îngrijitoare.
Cei peste 1.000 de câini fără stăpân, salvaţi şi adapostiţi în padocul fundaţiei, sunt extrem de greu de îngrijit în aceste zile de ger cumplit. Au nevoie de mâncare uscată, paie, medicamente, dar şi de lemne.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu