04 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Clădire cu parfumul vechiului Galaţi modernizată de CJ cu bani din PNRR
Clădire cu parfumul vechiului Galaţi modernizată de CJ cu bani din PNRR

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat contractul de proiectare şi realizare a lucrărilor pentru imobilul din strada Eroilor, nr. 13 A. Este vorba despre o clădire (foto ) care aparţine Consiliului Judeţean şi care, alături de alte imobile, face parte din ansamblul urban de pe strada Eroilor, conform Listei Monumentelor Istorice din judeţul Galaţi.
„Cu ajutorul fondurilor europene, vom reda frumuseţea de altădată a acestei clădiri, care aminteşte de perioada «vechiului Galaţi». Construită în urmă cu peste 120 de ani, clădirea are nevoie de consolidare şi de renovare energetică, inclusiv în ceea ce priveşte partea de climatizare şi de iluminat. În plus, pentru a reduce şi mai mult costurile de întreţinere, vor fi montate sisteme de management energetic, de automatizare şi control, cu ajutorul cărora vom realiza o importantă economie de energie la nivelul tuturor echipamentelor tehnice ale clădirii. De asemenea, vor fi instalate şi dispozitive inteligente de umbrire pentru sezonul cald şi vor fi montate sisteme pentru producerea energiei din surse regenerabile. Nu este singura clădire a Consiliului Judeţean care va intra într-un amplu proces de modernizare, având deja finanţare asigurată şi pentru clădirea din strada Eroilor, nr. 16”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Valoarea acestui proiect este de 2.581.623 de lei, finanţarea fiind asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - PNRR, informează Consiliul Județean Galați.

Articole înrudite

La data de 3 decembrie 2023, în jurul orei 17:05, la intersecţia dintre strada 1 Decembrie 1918 ş ...

Grav accident cu victime în judeţul Galaţi

Ole, ole, mulţumim Oţelule !

Cutremur, duminică noaptea, de 4,7 grade