Compartimentul de Urgenţe de la Spitalul de Copii Galaţi, extins şi modernizat cu fonduri europene Recomandat

Miercuri, 19 Septembrie 2018 15:38
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Singurul spital de pediatrie din regiune, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" Galaţi va avea un compartiment de Primiri Urgenţe extins şi modernizat cu fonduri europene. Consiliul Local Galaţi, întrunit marţi, 18 septembrie 2018, în şedinţă extraordinară, a aprobat proiectul de hotărâre privind realizarea proiectului "Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare Compartiment Primiri Urgenţe - Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Sf. Ioan» Galaţi" şi a cheltuielilor legate de proiect. Cererea de finanţare pentru realizarea proiectului a fost depusă pe 30 martie 2018, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020, iar valoarea totală a proiectului este de 9.365.418,29 lei cu TVA.

Astfel, spaţiul alocat actualului compartiment de primiri urgenţe se va moderniza şi reorganiza. Lucrările propuse se vor realiza prin păstrarea destinaţiei unor spaţii, relocări de funcţiuni, crearea unor spaţii noi, extinderea compartimentului cu spaţiile necesare pentru a funcţiona ca şi Unitate de Primiri Urgenţe. Prin proiect se propun următoarele lucrări: recompartimentare parter corp C, refacere finisaje în totalitate, lucrări de termoizolare la interior pentru a nu modifica faţada clădirii, înlocuire în totalitate a elementelor de tâmplărie, extindere unitate de primiri urgenţe prin realizarea unui corp cu regim de înălţime S+P+E, spaţiile exterioare adiacente acceselor vor fi amenajate cu spaţii de aşteptare în aer liber şi jardiniere şi se vor reface terasele şi treptele de acces, precum şi rampele pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii, se vor reface trotuarele, aleile şi parcajele adiacente clădirii afectate ca urmare lucrărilor de extindere, reabilitare/extindere instalaţii şi reţele: sanitare, de apă-canalizare, instalaţii termice, instalaţii electrice şi sistematizare verticală prin aducerea la starea iniţială a suprafeţei carosabile, refacerea sistemului rutier pe zonele afectate cu îmbrăcăminte asfaltică.

”Nu mă voi lăsa până nu vom reuşi să investim în Spitalul de Copii care are nevoie urgentă de lucrări de extindere şi modernizare. Atât Urgenţa, cât şi Ambulatoriul sunt subdimensionate şi au nevoie şi de dotări noi, iar spitalul are nevoie de un compartiment de imagistică dotat cu tomograf, angiograf cameră rezonanţă magnetică nucleară, pentru a aduce spitalul la standarde normale, aş spune. Este singurul spital de copii din regiune, iar sănătatea copiilor trebuie pusă mai presus de orice”, declara primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, în luna martie a acestui an, când au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici ale proiectului.

Spitalul de Copii Galaţi este unul din cele şase spitale de urgenţă cu acest specific din ţară, asigurând asistenţă medicală de specialitate de urgenţă unui număr aproximativ de 38.000 de potenţiali pacienţi/an cu vârste între 0 şi 18 ani.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" Galaţi va dispune şi de un nou corp de clădire destinat ambulatoriului, de noi echipamente medicale şi de cabinete modernizate, investiţii estimate la 14.391.146,10 de lei, despre care Monitorul de Galaţi a scris AICI.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu