Contract de lucrări semnat pentru modernizarea Maternităţii „Buna Vestire” Galaţi Recomandat

Vineri, 07 Mai 2021 12:38
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

S-a semnat contractul de lucrări (proiectare şi execuţie) pentru relocarea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie „Buna Vestire”, obiectiv pentru care s-au obţinut fonduri europene, a informat astăzi, vineri, 07 mai 2021, Primăria municipiului Galaţi.
Valoarea contractului de lucrări este de 6.356.579,80 lei fără TVA, fiind prevăzute 4 luni pentru proiectare şi 13 luni pentru execuţie, având ca ofertant câştigător Asocierea Pavmir Agro SRL - Intec SRL, prin lider de asociere Pavmir Agro SRL.
În proiect sunt cuprinse următoarele categorii principale de lucrări: lucrări de consolidare; lucrării de creştere a eficienţei energetice prin realizarea lucrărilor de anvelopare, a sistemului de încălzire şi furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme  alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu, lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală, lucrări de realizare a instalaţiei de iluminat; lucrări de amenajare interioară; lucrări de sistematizare verticală: refacere trotuar, sistem de evacuare a apelor pluviale.
Primăria municipiului Galaţi a obţinut anul trecut  finanţare europeană pentru relocarea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire”.
Valoarea totală a proiectului este de 16.223.981,03 lei, din care valoarea finanţării europene este de aproximativ 10.690.275 de lei, iar contribuţia de la bugetul local este de 5.533.705 lei.
Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea sistemului de sănătate din municipiul Galaţi prin creşterea accesibilităţii ofertei de servicii, eficientizarea sistemului de sănătate în municipiu, prin reducerea internărilor evitabile şi prin accesibilizarea ofertei de servicii de asistenţă ambulatorie în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Buna Vestire” Galaţi.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt: relocarea ambulatoriului, inclusiv a laboratorului de analize medicale şi a laboratorului de radiologie imagistică medicală din pavilioanele C şi F, în pavilionul A; reabilitarea şi modernizarea ambulatoriului integrat; dotarea ambulatoriului.
Astfel, se va face şi dotarea ambulatoriului cu echipamente medicale - ecograf 4D, RMN, videocolposcop, electrocardiograf, masă ginecologică, electrocauter şi alte instalaţii necesare.
Maternitatea „Buna Vestire” este una dintre cele mai vechi unităţi sanitare din ţară, acest lucru fiind atestat de documentele scrise în perioada construcţiei pavilioanelor, datate începând cu anul 1895, precizează municipalitatea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu