Fonduri europene: Contract semnat pentru expoziţia virtuală "Zona pescărească Prut-Dunăre" de la Complexul Muzeal Galaţi Recomandat

Vineri, 07 Mai 2021 14:23
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea, a semnat electronic astăzi, vineri, 07 mai 2021, contractul de finanţare pentru investiţia „Spaţiu expoziţional permanent Zona pescărească Prut-Dunăre”, cu fonduri prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020, investiţie despre cotidianul nostru a relatat în articolul „Zona pescărească Prut-Dunăre transpusă în realitate virtuală la Grădina Botanică Galaţi”.

„Am semnat un nou contract cu fonduri europene. Le vom oferi gălăţenilor o nouă zonă de relaxare la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii «Răsvan Angheluţă». Pe o suprafaţă de peste 500 de mp, vom amenaja o expoziţie virtuală şi interactivă, cu echipamente de videoproiecţie, senzori de mişcare şi ochelari de realitate virtuală. Astfel, cu ajutorul tehnologiei, vizitatorii vor afla informaţii despre ecosistemele din această zonă şi despre aşezările pescăreşti din acest areal. În plus, vom amenaja şi o instalaţie tridimensională, astfel încât cei mici să facă o călătorie aeriană virtuală pentru a descoperi într-un mod inedit şi interactiv zona Prutului şi a Dunării Inferioare. Sunt convins că toţi gălăţenii vor fi încântaţi de acest nou mod de a petrece timpul liber”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

În cadrul expoziţiei, vizitatorii vor afla informaţii despre căile de migraţie a păsărilor din Lunca Dunării, biotopul acvatic, geneza Luncii Dunării, ecosistemele apelor curgătoare sau speciile de păsări pe cale de dispariţie. Licitaţia pentru atribuirea lucrărilor este în faza de evaluare a ofertelor depuse. Valoarea proiectului este de 1.783.400 de lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu