25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Contract semnat! 10 microbuze electrice pe ruta Vânători - Galaţi
Contract semnat! 10 microbuze electrice pe ruta Vânători - Galaţi

Primăria municipiului Galaţi informează că a fost semnat astăzi, 09 iulie 2024, contractul pentru achiziţia a 10 microbuze electrice de tipul Karsan e-Jest şi a staţiilor de încărcare aferente, în cadrul unor proiecte cu finanţare prin PNRR, derulate în parteneriat cu Primăria comunei Vânători. Microbuzele nepoluante sunt destinate comunei Vânători pentru a asigura legătura cu municipiul Galaţi.
Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: „Când vine vorba de transport public de persoane, nu există altceva decât mijloace noi şi nepoluante. Este un standard pe care l-am impus de la început. Aşa cum am mai spus, parteneriatul cu Primăria Vânători, la fel ca toate celelalte parteneriate ale administraţiei publice locale gălăţene, este de succes şi de pe urma sa are de câştigat întreaga comunitate.”
Cele 10 microbuze electrice vor avea lungimea de 5,8 metri, lăţimea (fără oglinzi retrovizoare) 2,05 metri şi înălţimea 2,8 metri, vor fi dotate cu un sistem avansat de asistenţă a şoferului, iar climatizarea va fi asigurată printr-un sistem dotat cu pompă de căldură eficient şi eco-friendly atât vara, cât şi iarna. De asemenea, vor fi echipate cu un sistem de informare audio-video, cu panou interior de informare a călătorilor şi unitate audio pentru anunţurile vocale, sistem de supraveghere video intern-extern şi echipamente pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităţi. Microbuzele au o capacitate de 22 de pasageri, dintre care 10 pe scaune plus conducătorul auto şi sunt echipate cu un motor BMW, asigurând o autonomie de 150 km în cele mai defavorabile condiţii. Încărcarea microbuzelor electrice se va realiza prin intermediul a 10 puncte de încărcare priză tip 2, montate pe staţiile de încărcare lentă de 22 kW fiecare.
Valoarea contractului câştigat în urma licitaţiei publice de compania Karsan Otomotiv Sanayii Ve Ticares AS este de 12.306.750 lei fără TVA. Potrivit contractului, staţiile de încărcare vor fi livrate în nouă luni de la data semnării, iar microbuzele în 14 luni.
Reamintim că Primăria municipiului Galaţi a atras în total prin PNRR fonduri pentru 62 de mijloace de transport noi şi nepoluante. Dintre acestea, au mai fost semnate până acum contractele pentru 10 tramvaie noi, 20 de autobuze electrice noi cu lungimea de 10 metri şi 20 de autobuze electrice de 12 metri lungime.
Pe străzile municipiului Galaţi circulă deja 105 mijloace noi de transport, achiziţionate în ultimii ani. Este vorba despre primele 20 de autobuze hibrid, primele 8 tramvaie noi din ultimii 30 de ani, 17 troleibuze, 40 de autobuze şi 20 de minibuze Euro 6.
Astfel, de la 105 mijloace noi de transport existente, Galaţiul va avea în circulaţie cu noile achiziţii peste 160 de vehicule nepoluante, transmite Compartimentul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite