Cum ne scapă Primăria Galaţi de praful produs de lucrările din oraş Recomandat

Vineri, 12 Aprilie 2019 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a pus în dezbatere publică "Regulamentului pentru respectarea condiţiilor de protecţie a mediului în timpul executării lucrărilor de construcţii/desfiinţări din Municipiul Galaţi" menit să disciplineze constructorii, din cauză cărora oraşul este plin de praf. Dacă în perioada 2010 - 2017, la nivelul municipiului Galaţi nu s-au înregistrat depăşiri ale valorii limită zilnice la indicatorul "particule în suspensie (PM10)", de la începutul anului 2018 până în prezent s-au înregistrat 16 depăşiri ale acestor valori.

Printre cele mai importante obligaţii ce vor reveni constructorilor cităm: "Constructorii vor fi obligaţi să spele sau să umezească rutele amplasate în interiorul şi în afara şantierului prin utilizarea soluţiilor speciale care măresc eficienţa apei în fixarea prafului. Aceasta este în mod particular importantă în locaţiile apropiate zonelor rezidenţiale sau altor receptori sensibili. Investitorii trebuie să ia în considerare beneficiile de mediu şi economice din utilizarea surselor naturale de apă din sit, comparativ cu utilizarea apei potabile din reţea in sit cu scopul înglobării prafului. Unde este posibil, sursa de apă trebuie să permită o utilizare şi re-utilizare maximală".

Alte măsuri impuse: Curăţirea marginilor drumurilor şi pavajelor prin metode adecvate în regie proprie; Folosirea utilajelor de măturat stradal eficiente şi nepoluante pe toate drumurile cel puţin o dată pe zi sau luarea în considerare de a se utiliza un sistem fix sau mobil de stropitori; Realizarea de suprafeţe dure pentru trecerea vehiculelor şi inspectarea şi curăţirea lor regulată; Drumurile publice vor fi întreţinute corespunzător eliminându-se praful sau pietrişul cu utilaje de măturat stradal eficiente şi nepoluante.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu