24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dorinel Munteanu, protagonist în filmul „Hai, România! - Povestea Generaţiei de Aur”
Dorinel Munteanu, protagonist în filmul „Hai, România! - Povestea Generaţiei de Aur”

„Hai, România! - Povestea Generaţiei de Aur”, în regia lui Claudiu Mitcu, după un scenariu semnat de scriitorul Andrei Crăciun şi produs de Călin Creţu, Simion Apreutese şi Loredana Apreutese (Headline Management Agency), este primul film al acelor vremuri, al „nopţilor albe” de sărbătoare. Care este acum difuzat în premieră pe marele ecran în toată ţara. Acesta celebrează şi aniversarea a 30 de ani de la cel mai glorios moment al fotbalului românesc, respectiv calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal SUA 1994.

Doi dintre protagoniştii filmului „Hai, România! - Povestea Generaţiei de Aur”, Jean Vlădoiu şi Dorinel Munteanu, alături de echipa de fotbal Oţelul Galaţi sunt invitaţii de onoare ai proiecţiei speciale care va avea loc miercuri, 27 martie, la Cinema City din Shopping City Mall, Galaţi. Ei îi invită pe gălăţeni de la ora 18:00 pentru un eveniment pre-vizionare în cadrul cinematografului şi pentru a descoperi, de la ora 19:00, cea mai frumoasă poveste a fotbalului românesc.

„Hai, România! - Povestea Generaţiei de Aur” dezvăluie istoria complexă a celei mai vii şi intense perioade din fotbalul românesc: anii 1980-2000, o perioadă în care Echipa Naţională a României a ajuns pe locul trei în lume în clasamentul FIFA şi a reuşit recordul a trei calificări consecutive la trei campionate mondiale (1990-1994-1998) şi două calificări consecutive la două campionate europene de fotbal (1996 şi 2000). Dar şi pe cea a realizărilor importante la nivel de cluburi, de la începutul anilor `80, care anunţau marea performanţă ce urma să vină un deceniu mai târziu. O poveste nespusă până acum în totalitate, despre performanţele uluitoare ale unei generaţii care a pus atât fotbalul, cât şi România pe harta lumii. Şi care a oferit unei ţări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, şi multă speranţă, într-una a tranziţiei.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite