03 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fără majorări salariale la Transurb!
Fără majorări salariale la Transurb!
Doleanţa sindicatelor de majorare cu 7,9% a salariilor angajaţilor societăţii locale de transport public urban este greu de pus în practică. Reamintim că, aşa cum am scris în premieră săptămâna trecută, sindicatele şi conducerea Transurb negociază prevederile noului Contract Colectiv de Muncă, ultima zi de tratative fiind azi, 31 mai. Sindicaliştii au solicitat o creştere cu 7,9% a salariilor, afirmând, prin vocea unuia dintre liderii celor două sindicate, George Preda, că angajaţii au spus că vor trage autobuzele pe dreapta dacă nu li se vor majora salariile. O asemenea tactică a fost pusă în practică şi anul trecut, când angajaţii societăţii au întrerupt lucrul şi au obţinut o creştere a salariilor cu 5,5%. Directorul Transurb, Genica Totolici, ne-a declarat că salariile nu pot fi majorate decât dacă se fac disponibilizări de personal, lucru care nu este de dorit, mai ales că la nivelul societăţii există un deficit de personal, mai ales în rândul şoferilor care fac ore suplimentare.
„Sper ca sindicatele să înţeleagă că legea nu ne permite să majorăm salariile anul acesta decât dacă facem disponibilizări. Am primit şi un răspuns de la Primăria Galaţi, care ne informează că, potrivit legii bugetului de stat, majorări de salarii pot avea loc doar la societăţile cu profit. Noi am obţinut profit, dar deoarece primim subvenţie din partea Consiliului Local, adică a statului, nu îndeplinim condiţia legală pentru a putea majora salariile cu 7,9%, aşa cum cer sindicatele. Singura soluţie ar fi să reducem personalul, care şi aşa este insuficient, şi cu banii astfel economisiţi să acordăm majorări salariale celor care rămân”, ne-a declarat directorul general al Transurb.
Astăzi este ultima zi în care reprezentanţii sindicatului şoferilor şi conducerea societăţii ar urma să se aşeze la masa negocierilor şi să bată în cuie prevederile noului CCM. Reamintim că, potrivit informaţiilor furnizate recent de liderul de sindicat George Preda, salariul mediu net la nivelul societăţii este de 1.200 de lei.

Articole înrudite