Fetiţă de 2 ani abandonată de mamă în cimitir

Vineri, 11 Februarie 2011 04:55
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Lenuţa Neacşu, o femeie de 24 de ani din Lieşti, e mama fără suflet care şi-a şocat atât familia şi consătenii cât şi asistenţii de la Protecţia Copilului. Femeia şi-a abandonat fiica de 2 ani şi şapte luni, Denisa, în cimitirul din localitate. Norocul fetiţei a fost că un consătean, Eugen Hahui, a găsit-o la timp.
”Era în partea din fund a cimitirului, în nişte boscheţi de lângă un mormânt. Era tunsă, cheală, şi făcuse pe ea”, povestea cel care a găsit fetiţa.
Copila a ajuns la poliţiştii din localitate, care au dus-o la bunicii materni, apoi Denisa a ajuns la Protecţia Copilului Galaţi.
”Bunicii nu au posibilitatea să îngrijească fetiţa, aşa că au cerut ajutor la Primărie iar asistentul maternal de acolo ne-a solicitat pe noi, precizând că fetiţa a fost găsită abandonată în cimitir. Facem acum demersuri pentru decăderea femeii din drepturile părinteşti”, a spus directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi, Manon Cristoloveanu.
Cei de la Protecţia Copilului vor lua legătura şi cu tatăl copilului, Aurel Dragomir, care trăieşte în comuna suceveană Urecheşti împreună cu fiul său de 4 ani, fratele fetiţei abandonate.

A vrut să îşi vândă fata la ţigani dar şi să o înece

Oamenii din sat dar şi asistetul social al Primărie Lieşti spun că Lenuţa s-a refugiat în sat după ce nu se înţelesese cu tatăl fetei dar tot oamenii mai spun că femeia nu a fost interesată deloc de soarta copilei. Unchiul Lenuţei, Marian Neacşu, spune că femeia a încercat chiar să îşi vândă fetiţa, dar nu a reuşit.
”Se ducea în ţigănie şi ţipa că are un copil de vânzare, aşa a făcut”, spunea bărbatul. 
Maricela Iordache, asistent social la Primăria Lieşti, spunea, printre altele, că prin sat circulau zvonuri cum că Lenuţa Neacşu chiar ar fi încercat să îşi arunce copila în Siret. Alţi oamenii susţin că a vrut să o lase şi la gară, dar a fost observată.
Lenuţa Neacşu locuia în condiţii foarte grele în casa părinţilor ei. Tatăl acesteia, Ilie Neacşu, spunea chiar că au cerut ajutor de la stat deoarece ei nu aveau cum să îşi crească nepoata. Deocamdată nu se ştie unde este femeia, pe care acum o caută şi asistenţii sociali şi o vor căuta şi poliţiştii imediat ce Protecţia Copilului le va face sesizarea în acest caz.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu