25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Focul i-a lăsat fără casă la bătrâneţe! Familia Olaru din Schela are nevoie de ajutorul nostru
Focul i-a lăsat fără casă la bătrâneţe! Familia Olaru din Schela are nevoie de ajutorul nostru

Ziua de 12 august 2023 nu va fi uitată niciodată de familia Olaru din Schela, care şi-a văzut toată agoniseala de o viaţă arzând... la propriu! Un incendiu violent, din cauze încă necunoscute, i-a lăsat fără nimic...

Bătrâni şi bolnavi, Maricel şi Victoria, ambii în vârstă de 71 de ani, fără un acoperiş deasupra capului la bătrâneţe, sunt neputincioşi în faţa acestei năpaste. Povestea tragică a celor doi gălăţeni ne-a fost povestită cu durere chiar de sora lui Maricel, Silvia Cuzum.

"Ea este diabetică cu boli asociate, iar el la momentul acesta îşi foloseşte cu greu mâinile, ar trebui să se trateze, să îşi bandajeze mâinile pentru protecţie, deoarece sunt afectate de un psoriasis rebel.

Au patru copii, două fete şi doi băieţi, căsătoriţi. Băiatul cel mare este divorţat, plecat de câteva luni la muncă în străinătate şi are doi copii în îngrijire, copii de care se ocupau bunicii, respectiv Olaru Maricel şi Victoria.

Al doilea băiat, căsătorit, este de asemenea plecat la muncă (soţia locuia la socrii) în străinătate, pentru că a trebuit să-şi amenajeze o bucătărie şi alte dependinţe la spaţiul pe care părinţii i l-au oferit să locuiască.

Această familie de pensionari au cumpărat în 1978 casa compusă doar din trei camere, fără dependinţe, casă din paiantă la care au muncit toată viaţa să o întreţină, s-o modernizeze şi s-o extindă, pentru a oferi condiţii omeneşti de trai celor patru copii şi mai apoi nepoţilor.

După incendiul, din cauze necunoscute din Procesul verbal ISU, au rămas fără nimic, nu au unde locui, nu mai au nimic", spune ruda marcată de suferinţa celor doi bătrâni ajunşi în stradă la ani cenuşii.

Cei care doresc să aline durerea familiei Olaru, o pot face donând la următorul cont, al fiicei lor:

ZLATE DANIELA-SIMONA: RO81CECEC001946416398511

Mai jos , ataşăm fotografii şi imagini video din ziua tragediei, cu menţiunea că acoperişul casei din poze este compromis în totalitate!

  • Galerie Video:
    • Video File:
  • Galerie Foto:

Articole înrudite