19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Împăduriri masive cu bani de la UE în judeţ pentru reducerea poluării
Galaţi: Împăduriri masive cu bani de la UE în judeţ pentru reducerea poluării

Pentru a reduce poluarea din zona drumurilor judeţene, astăzi, Consiliul Judeţean Galaţi a solicitat autorităţilor locale din Bălăbăneşti, Cerţeşti, Corod, Valea Mărului şi Şendreni trecerea în domeniul public al judeţului Galaţi a unei suprafeţe de aproape 540.000 de mp de teren, pentru a realiza ample acţiuni de împădurire.
Pentru a reduce efectele schimbărilor climatice, Uniunea Europeană alocă fonduri pentru realizarea de împăduriri în zonele în care se modernizează infrastructura rutieră. Astfel, odată cu banii necesari modernizării drumurilor judeţene, vom solicita şi fonduri pentru împădurirea mai multor terenuri din judeţul Galaţi. De aceea, astăzi am cerut către mai multe UAT-uri din judeţ transferul a aproape 54 de hectare, urmând ca în şedinţele viitoare să mai facem astfel de solicitări. Împăduririle, pe care dorim să le realizăm pe o suprafaţă de peste 70 de hectare, se vor realiza în cadrul a două proiecte majore de modernizare a infrastructurii rutiere: DN24D – DJ 251B – DJ 251A – DJ 251H – DJ 251 – DJ 255A – DN 25, pe ruta Bălăbăneşti – Bălăşeşti – Ciureştii Noi – Ciureştii Vechi – Cotoroaia – Cerţeşti – Blânzi – Corod – Valea Mărului – Slobozia Conachi – Schela – Smârdan – Traian (comuna Şendreni) şi DJ 241 G, între Gohor şi Brăhăşeşti”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Ce specii vor fi plantate, numărul lor şi costurile de plantare vor fi stabilite în perioada următoare de către specialiştii în domeniu.


Articole înrudite