Impact pe toboganul de la Aquapark Galaţi Recomandat

Miercuri, 04 August 2021 14:55
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Incident petrecut, ieri, pe toboganul pentru adulţi din abia deschisul Aquapark de la Plaja Dunărea. Doi gălăţeni, de 38 şi 29 de ani, au ajuns la spital cu leziuni la coloană şi răni la picioare după ce au intrat în coliziune pe cel mai înalt tobogan din ţară, cu o cădere de apă de peste 20 de metri, din incinta celui mai nou Aquapark din ţară, cel de la Galaţi. 

Gălăţenii  răniţi se pare ca nu ar fi respectat greutatea maximă permisă pe un colac dublu şi s-au dezechilibrat şi s-au lovit. Cei doi bărbaţi, destul de solizi din ce spun martorii, nu ar fi respectat greutatea maximă admisă pe colac de 180 kg şi nici distanţarea dintre cei care intră succesiv în tunel. 

”S-au dat amândoi pe un colac. Nu au apreciat nici greutatea şi nici viteza. Probabil s-au şi speriat, au  dat drumul şi au căzut în gol. Şi da, s-au lovit unul de altul în interiorul toboganului “, a explicat Mihai Vârlan, paramedic Aquapark. Impactul din tunelul cu apă s-a petrecut în zona de ieşire, acolo unde traseul induce o mişcare de pendul, cu o cădere de apă mai redusă pentru a atenua viteza şi implicit căderea. Primele îngrijiri cei doi le-au primit de la echipa de prim-ajutor a parcului acvatic apoi de la echipaje ale Ambulanţei şi SMURD. 

”Am fost solicitaţi să intervenim în municipiul Galaţi la plaja Dunărea unde a avut loc un incident. Echipajul nostru a găsit un bărbat de 38 de ani care suferise un accident, un traumatism în zona toraco-lombară şi o plagă la nivelul maleolei unuia dintre membrele inferioare. Colegii noştri paramedicii de la SMURD au preluat şi ei un alt bărbat care avusese şi el un traumatism la una din glezne”, a explicat dr. Mihai Polinschi, director SAJ Galaţi.  

Reprezentanţii parcului susţin că oamenii nu au răbdare pentru a se lansa în circuitele acvatice şi se îngrămădesc la lansarea în tobogan în ciuda indicaţiilor oamenilor de ordine. ”Avem acolo câteva persoane care îndrumă oamenii cum se folosesc sau cum trebuie să participe pentru a folosi aceste tobogane. Din păcate e mai greu de stăpînit sau cu răbdarea e mai greu de rezolvat. Cetătenii nu vor să stea în soare, vor cât mai repede să intre pe tobogan, să se dea, să trăiască senzaţia de adrenalină, de aceea se produc astfel de evenimente”, a precizat  Dragoş Magearu, director al societăţii Gospodărire Urbană SRL. 

Acesta este primul incident în Aquapark-ul de la Galaţi. Înălţimea toboganului acvatic este cea mai mare din ţară, aceasta depăşind 20 de metri.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu