Încep lucrările la noua clădire a Ambulatoriului de la Spitalul Judeţean Galaţi Recomandat

Joi, 22 August 2019 15:55
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consiliul Judeţean Galaţi a lansat oficial proiectul "Extindere, reabilitare, modernizare şi dotare a Ambulatoriului Integrat de Specialitate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi", ceea ce înseamnă că în această toamnă se va trece la treabă, construindu-se o nouă clădire cu trei etaje, căci licitaţiile pentru atribuirea lucrărilor au fost demarate din timp. Ambulatoriul va fi extins astfel de la 390 mp la 1.500 de mp, iar spaţiul unde au funcţionat cabinetele medicilor de familie va fi reabilitat şi modernizat.

În afară de lucrările de construcuţie, proiectul prevede şi o sumă consistentă, de peste 2,3 milioane de lei, pentru aparatură medicală de ultimă generaţie, o parte dintre echipamente fiind aduse în premieră la Galaţi, iar o altă parte dintre acestea erau prezente doar în spital, nu şi în ambulatoriu. Printre cele mai importante achiziţii enumerăm: ecograf ocular biometru, sistem complet videoendoscopie flexibilă, electrocardiograf portabil, oscilometru dopller, videocolposcop, negatoscop, ecograf 4D, electroencefalograf computerizat, etc. Investiţia era impetuos necesară, aşa cum a declarat şi managerul Spitalului Judeţean Galaţi, Valentina-Alina Dobrea, în condiţiile în care în ambulatoriul Spitalului Judeţean Galaţi au fost consultaţi peste 110.000 de pacienţi, în anul 2018, iar cifra acestora creşte anual cu câteva mii de pacienţi.

"De la an la an, numărul celor care sunt consultaţi în Ambulatoriu creşte cu câteva mii de pacienţi. Doar la Ambulatoriul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi au fost realizate peste 110.000 de consultaţii în 2018. Am lansat oficial proiectul prin care vom extinde Ambulatoriul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu peste 1.500 de mp printr-o construcţie nouă cu trei etaje, vom moderniza complet spaţiul unde au funcţionat cabinetele medicilor de familie şi vom achiziţiona echipamente medicale de peste 2,1 milioane de lei. Avem în derulare proiecte similare şi pentru Ambulatoriile de la Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de la Târgu Bujor", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

După finalizarea lucrărilor, în noile spaţii vor fi înfiinţate cabinete medicale pentru următoarele specialităţi: diabet, gastroenterologie, oftalmologie, cardiologie, oncologie, ginecologie, urologie, radiologie şi imagistică medicală, ORL, neurologie, medicină internă, hematologie şi ortopedie. Finanţarea a fost obţinută în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale şi se ridică la 11.989.269 lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu