27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bucureştiul dă ordine la PNL Galaţi: Daţi-l afară pe Lucian Bentu
Bucureştiul dă ordine la PNL Galaţi: Daţi-l afară pe Lucian Bentu

Cotidianul nostru a scris de nenumărate ori că PNL Galaţi joacă urât şi că sunt semne clare că nu este respectat statul partidului, iar blaturile cu PSD sunt din ce în ce mai vizibile. De câte ori am scris, postacii penelişti ne-au acuzat că publicăm fake news-uri. Iată că presa centrală relatează despre aceleaşi obiceiuri, ba mai mult de atât, jurnaliştii de la Bucureşti au reușit să obțină de la conducerea centrală a partidului declarații pe măsura faptelor celor de la Galați.

Totul a pornit după ce ziarul Libertatea a dat publicităţii faptul că Lucian Bentu (aşa numitul finanţator al organizaţiei din Tecuci) cercetat penal în dosarul Vitalaire, cazul cu mii de bătrâni bolnavi escrocaţi, este foarte apropiat de conducerea locală şi centrală a partidului. Libertatea a intrat şi în posesia unei scrisori trimisă lui Ludovic Orban de către vechii liberali, în care aceştia dezvăluiesc toate neregulile din plan local. “PNL Galaţi a devenit un SRL pe bani din care fac parte senatorul George Stângă, şeful tinerilor liberali Pârvu, şeful PNL Tecuci Lucian Costin şi Lucian Bentu”, “Actuala conducere PNL face jocuri cu PSD. De exemplu, Lucian Costin controlează o firmă de transport care a dus oamenii PSD la mitingul de anul trecut, când s-au îmbrăcat în alb”,  “A fost adus (n.r. - Lucian Bentu) de şeful PNL Tecuci, Lucian Costin, şi el deţinător a două firme de transport, care are puternice legături cu liderii locali PSD din mai multe judeţe”. Trebuie menţionat că Bentu a apărut la Congresul PNL alături de Ludovic Orban, dar şi lângă preşedintele României, Klaus Iohannis, “prim-vicele” Rareş Bogdan, europarlamentarul Siegfried Mureşan şi secretarul general Robert Sighiartău. Ca replică la dezvăluirile din Libertatea, Rareş Bogdan le-a spus ziariştilor din presa centrală: “Acum sun la Galaţi să-l dea afară”.

Drept pentru care, astăzi (n.r. - 22 august 2019), la ora 17.00, după ce Galaţiul a primit telefoane de la Bucureşti prin care s-a dat ordinul ca  Lucian Bentu să fie dat urgent afară din organizaţie, a avut loc o ședință de urgență a conducerii locale a partidului. Va avea curaj preşedintele PNL Galaţi, George Stângă, să pună batista pe ţambal? Din surse aproapiate conducerii centrale a partidului, se pare că dezvăluirile de astăzi din Libertatea au umplut paharul, iar soarta lui Stângă a fost deja pecetluită şi se pare că anul 2020 nu îl va mai apuca la conducerea filialei gălăţene a PNL.

Articolul din Libertatea îl puteţi citi integral aici: https://www.libertatea.ro/stiri/cum-s-a-lipit-de-conducerea-pnl-directorul-cercetat-penal-in-dosarul-vitalaire-2727621

UPDATE: Lucian Bentu și-a dat demisia din PNL. 


Articole înrudite