Începe admiterea elevilor la liceu

Luni, 19 Iunie 2017 02:10
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Conform unui comunicat remis de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, în perioada 19-22 iunie se desfăşoară, pentru elevii clasei a VIII-a, examenul de Evaluare Naţională. Acest examen este faza de dinaintea repartiţiei computerizate în liceele şi colegiile unde elevii vor opta să îşi petreacă "cei mai frumoşi ani din viaţă". Probele susţinute sunt în număr de trei, şi anume Limba şi literatura Română (19 iunie), Matematică (21 iunie) şi Limba şi literatura Maternă (2 iunie). Afişarea primei serii de rezultate va avea loc pe 26 iunie iar în aceeaşi zi, în intervalul orar 16- 20, se vor depune contestaţiile. Rezultatele finale urmează a fi afişate pe 30 iunie 2017.
La nivelul judeţului Galaţi sunt înscrişi 3.545 de elevi iar ISJ Galaţi menţionează că există 21 de cazuri speciale aprobate de comisia Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Galaţi, pe baza cererilor formulate. Probele de examen vor fi susţinute în 1.148 centre de examen, organizate la nivelul întregului judeţ. La nivelul municipiului Galaţi se vor organiza 5 centre zonale de evaluare a lucrărilor scrise.
De asemenea, tot luni, 19 iunie, la ora 16, în sala de festivităţi a Colegiului de Industrie Alimentară "Elena Doamna" Galaţi, va avea loc şedinâa de tragere la sorţi şi de instruire a cadrelor didactice nominalizate ca evaluatori pentru proba scrisă a Evaluării Naţionale la Limba şi Literatura Română, în comisiile din Centrele Zonale de Evaluare, se mai arată într-un alt comunicat remis de ISJ Galaţi.
Reamintim că în 2016 rata naţională de promovabilitate a fost 75,10%, cu 253 de candidaţi care au obţinut media 10. La nivelul judeţului Galaţi, rata de promovabilitate a fost a cincea cea mai mare din România (81,9%), devansat de Brăila (locul 1- 89.2%), Cluj (88.9%), Bucureşti (87.2%) şi Prahova (85.9%).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu