Începe reabilitarea cu fonduri europene a încă 80 de kilometri de drumuri judeţene

Marți, 03 Aprilie 2018 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După mulţi ani în care infrastuctura rutieră judeţeană a avut parte doar de cârpeli şi peticiri, creând astfel o serie de efecte negative pentru traficul auto, mai cu seamă în anotimpul rece şi în perioadele cu precipitaţii abundente, Consiliul Judeţean Galaţi (CJ) a obţinut finanţare europeană pentru modernizarea a încă 85 de kilometri de drum judeţean şi 22 de poduri şi podeţe ce vor fi reabilitate.
Primul tronson vizat este cuprins între: Vârlezi - Tg. Bujor - Umbrăreşti - Viile - Fârţăneşti - Folteşti, (DJ 242), unde vor fi reabilitaţi aproximativ 30,7 km de drum şi 16 poduri mici, cu deschiderea maximă sub 20 m, care asigură continuitatea drumului judeţean DJ 242, peste cursurile de apă locale, din care cel mai important este râul Covurlui. Valoarea totală a investiţiei pentru acest tronson este de 72 milioane lei.
Al doilea tronson vizat este Buciumeni – Nicoreşti – Cosmeşti – Movileni – Barcea (DJ 252). Se vor reabilita 21,5 km de drum şi va fi refăcut podul peste pârâul Caina, din Nicoreşti, cu o valoarea totală a investiţiei de 42 milioane de lei. Al treilea tronson vizat este Matca - Valea Mărului – Cudalbi - Slobozia Conachi - Smârdan (DJ 251), unde vor fi asfaltaţi 28 km de drum între localităţile Matca – Cudalbi şi între localităţile Slobozia Conachi şi Smârdan. Pe acest tronson, vor fi reabilitate cinci poduri, respectiv: podul de pe DJ 251, peste râul Corozel, podul de pe DJ 251, peste pârâul Lozova la Schela, podul de pe DJ 251, peste pârâul Negrea la Schela, podul de pe DJ 251, peste Valea Gheboasei la Smîrdan şi podul de pe DJ 251, peste râul Mălina la Smîrdan. Valoarea totală a investiţiei este de 67 milioane de lei.
Potrivit declaraţiilor preşedintelui CJ, Costel Fotea, execuţia lucrărilor ar putea începe în această vară, în lunile iulie-august 2018. Cele trei tronsoane de aproximativ 85 de km sunt finanţate prin fonduri europene, existând o contribuţie de doar 6,5 milioane de lei de la bugetul Consiliului Judeţean Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu