22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Contractele încheiate de către conducerea Consiliului Judeţului Galaţi, sub comanda lui Eugen Chebac, în cadrul Programului „Lapte şi Corn”, au ajuns pe masa poliţiştilor şi procurorilor gălăţeni. Mai mulţi funcţionari publici din cadrul instituţiei sunt cercetaţi de către poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi – compartimentul Investigaţii Fraude. Surse din cadrul Consiliului Judeţului ne-au spus că în dosarul penal întocmit de către oamenii legii figurează mai multe nume din cadrul Departamentului Financiar. Ba mai mult, în urmă cu aproximativ două săptămâni, mai mulţi poliţişti s-au aflat la sediul Consiliului Judeţului, de unde au ridicat o serie de documente şi toate dosarele pe Programul „Lapte şi Corn”, din 2008 şi până în 2012.
Informaţiile ne-au fost confirmate chiar de către Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. „Este adevărat, există un dosar penal în care se efectuează cercetări. Ancheta este în curs de desfăşurare, sub comanda unui procuror. Dosarul penal a fost întocmit în urma unei plângeri. Cercetările se fac pentru a se stabili legalitatea Programului Lapte şi Corn”, ne-a declarat Bogdan Cojocaru.
Ameninţările devin fapte
Reamintim că în campania electorală pentru alegerile locale, care au avut loc pe data de 10 iunie, mai mulţi lideri ai PSD Galaţi l-au ameninţat pe Eugen Chebac, fostul preşedinte al CJ, cu plângeri penale, acuzându-l de ilegalităţi în derularea Programului „Lapte şi Corn”, în judeţul Galaţi. Ba mai mult, acesta a constituit subiectul multor apariţii televizate ori băilor de mulţime ale social-democraţilor gălăţeni. Pe atunci, Eugen Chebac a respins acuzele PSD, punând totul pe seama propagandei electorale şi încercării formaţiunii politice de a-l denigra.


Articole înrudite