18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
MApN explică mesajul RO-ALERT de vineri noapte: semnal detectat pe un traseu către municipiul Galaţi
MApN explică mesajul RO-ALERT de vineri noapte: semnal detectat pe un traseu către municipiul Galaţi

După ce vineri noapte, în jurul orei 23.45, populaţia din judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea a primit mesaje RO-ALERT care anunţau posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, Ministerul Apărării Naţionale a transmis în această dimineaţă un comunicat de presă în care explică motivele care au dus la alertarea populaţiei.

”În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forţele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina. În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean,  în proximitatea graniţei cu România, Ministerul Apărării Naţionale a alertat forţele aflate în Serviciul Poliţie Aeriană şi a notificat, începând cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din Judeţele Tulcea şi Galaţi.

Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galaţi.

Ca urmare, forţe ale ISU, Poliţiei şi Poliţiei de Frontieră au fost redirecţionate către zonele din proximitatea municipiului Galaţi unde au fost înregistrate semnalele radar de la ţinta respectivă.  Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spaţiul aerian pe teritoriul naţional. Căutările vor continua şi în cursul acestei zile.

La ora 01.41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea”, transmite MApN.
De altfel, în această noapte, autorităţile din Galaţi şi Brăila s-au deplasat în zona cartierului Dimitrie Cantemir unde cineva a semnalat, prin 112, că ar fi căzut un obiect.

Citește și: Alertă la Galaţi! Autorităţile caută un posibil obiect căzut din cer (FOTO)
Mesaj RO-ALERT, vineri seara, în Galaţi şi împrejurimi 
CJSU Galaţi: Mesaje Ro-Alert, listă cu adăposturile de protecţie civilă şi instrucţiuni


Articole înrudite