16 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Maşină cu muncitori răsturnată. 3 morţi şi mai mulţi răniţi
Maşină cu muncitori răsturnată. 3 morţi şi mai mulţi răniţi

Tragedie în această după-amiază. O tanchetă care transporta muncitori s-a răsturnat în cariera de cărbune a Complexului Energetic Oltenia. Planul roşu a fost activat. Din păcate, trei din cei 25 de muncitori care se aflau în tanchetă şi-au pierdut viaţa. Este vorba despre un lăcătuş-mecanic, despre un electrician şi de şeful de formaţie.

În accident au fost implicate 25 de persoane, dintre care 7 rănite şi 3 decedate. Zona fiind neaccesibilă cu autospecialele de intervenţie, victimele vor fi transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilţ Sud, pe o platformă betonată, unde se află echipajele de intervenţie. Trei elicoptere au fost solicitate.

Accidentul a avut loc în jurul ore 13:30, atunci când minerii intraseră în schimbul 2. Aceştia au fost urcaţi într-o tanchetă care urma să îi transporte către locul de muncă. Mai exact, către cariera de cărbune Jilţ Sud. Tancheta nu era însă destinată transportului de persoane. În apropierea carierei, tancheta s-a răsturnat, iar minerii au fost prinşi sub aceasta.

Planul roşu de intervenţie a fost activat, iar la faţa locului s-au deplasat mai multe echipe aparţinând ISU Gorj şi SAJ Gorj, ţinând cont de faptul că a fost vorba despre un număr mare de victime. Din păcate, din cauza terenului accidentat, salvatorii nu au putut ajunge la victimele rănite. Inspectorii de muncă au declanşat o anchetă.

Complexul Energetic Oltenia a fost sancţionat în mai multe rânduri pentru faptul că transportă angajaţi în carieră cu maşini care le pun viaţa în pericol, notează antena3.ro.


Articole înrudite