05 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mii de gălăţeni au venit să îl vadă pe Iohannis
Mii de gălăţeni au venit să îl vadă pe Iohannis

Iohannis a vizitat vineri, pe 7 noiembrie, două oraşe „roşii”. Agenda a inclus o vizită în Combinat, un miting la Brăila şi revenirea la Galaţi, pentru un miting desfăşurat pe parcursul serii.
Legat de confruntările televizate pentru care stafurile de campanie ale celor doi candidaţi se aflau vineri în negocieri intense, Iohannis a avut următoarea declaraţie, în cadrul vizitei la Combinat: „Trebuie să înţeleagă toată lumea că noi suntem deschişi pentru colaborări şi discuţii, dar eu nu sunt dispus să intru în discuţii pentru a tranzacţiona voturile românilor. Fiecare cetăţean român trebuie să ştie ce face el cu votul lui şi aceste chestiuni nu pot face obiectul unor negocieri politice. Dincolo de asta, sigur, politica se face prin negocieri, prin compromisuri şi sper sub conducerea mea şi cu soluţii pentru români”.

Baronii roşii, înfieraţi de pe scena mitingului

Platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor a fost înţesat cu membri şi simpatizanţi din tot judeţul, printre care se aflau şi membri PSD, PC, UNPR, care însă nu au boicotat mitingul, aşa cum ar fi fost de aşteptat. Antevorbitorii candidatului au punctat migraţia masivă a gălăţenilor care nu şi-au mai găsit locuri de muncă în ultimii ani şi au sancţionat îngroparea industriei, sărăcirea cetăţenilor, concomitent cu îmbogăţirea baronilor roşii locali: Dragnea în „polul sărăciei” la Teleorman, Oprişan la Focşani, Bunea-Stancu la Brăila şi Dan Nica la Galaţi. Unii dintre foştii PDL-işti care îl flancau pe Iohannis şi-au cerut „ţara înapoi”. Dintre liderii naţionali se aflau pe scenă Vasile Blaga, Ludovic Orban, Mihai Răzvan Ungureanu, Cătălin Predoiu, Teodor Atanasiu. Dintre cei locali, Victor Paul Dobre, Mircea Toader, dr. Paul Ichim, Doruleţ Resmeriţă, Nicuşor Ciumacenco.
Iohannis a făcut apel la amintirile din comunism ale mulţimii: “Din păcate vedem în jurul nostru corupţie, minciună, vedem pe scurt ceea ce se numeşte România lui Victor Ponta. Este tristă România lui Victor Ponta. Eu şi generaţia mea am mai trăit aceste vremuri în care oamenilor le era frică să spună adevărul, în care duşmanii politici au fost puşi la zid, în care oamenilor le-a fost frică să-şi spună părerea la telefon. A fost în regimul comunist şi iată suntem în 2014 şi vedem cum din ce în ce mai mult în jurul nostru există corupţie, minciună şi frică. Asta este România lui Victor Ponta. Există o singură soluţie: să schimbăm tot. Trebuie să avem curajul şi să spunem: stop, punct şi de la capăt! Avem nevoie de alt preşedinte, de alt parlament, de alt guvern, de oameni competenţi în poziţiile publice”.
După câştigarea fotoliului de la Cotroceni, Iohannis îşi propune să schimbe actualul guvern, în maxim doi ani. Iohannis a declarat în oraşul nostru că executivul ţării poate fi schimbat prin modalităţi legale, „absolut constituţionale”, precum moţiunea de cenzură. Klaus Iohannis justifică necesitatea schimbării guvernului din cauza deciziilor luate în ultima perioadă de PSD.


Articole înrudite