14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Municipiul Galaţi a primit trofeul pentru transport public sustenabil
Municipiul Galaţi a primit trofeul pentru transport public sustenabil

Municipiul Galaţi a primit, joi seara, trofeul pentru transport public sustenabil, acordat de Asociaţia Municipiilor din România în cadrul evenimentului „Forumul Oraşelor Verzi”, organizat la Braşov în perioada 5-7 septembrie 2023.

Este un premiu pentru oraşul nostru, pentru toate acţiunile noastre ce se înscriu în linia unui transport public modern şi prietenos cu mediul. Am spus din prima clipă stop achiziţiei de autobuze second-hand şi astfel am cumpărat peste 105 mijloace de transport noi şi moderne. Mai mult, vom cumpăra alte 62 de autobuze, tramvaie şi microbuze cu finanţare prin PNRR. Continuăm pentru un transport modern şi un oraş verde”, a decalart Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Primăria municipiului Galaţi a realizat, în ultimii ani, investiţii pentru modernizarea flotei de mijloace de transport în comun şi a infrastructurii de transport. S-au achiziţionat troleibuze noi, primele autobuze hibrid, dar şi primele tramvaie noi după 40 de ani. În total, este vorba despre 105 mijloace de transport în comun noi.

Totodată, a fost modernizată infrastructura de transport, respectiv calea de rulare şi a reţeaua de contact pentru mijloacele de transport în comun.

În continuare, Primăria municipiului Galaţi a identificat o soluţie eficientă de mobilitate full green şi este în procedură de achiziţie, cu finanţare prin PNRR, pentru 42 de autobuze electrice, 10 tramvaie noi şi 10 microbuze electrice.

Asociaţia Municipiilor din România a acordat "Premiile Oraşelor Verzi 2023" în cadrul evenimentului „Forumul Oraşelor Verzi”.


Articole înrudite