Noi plantări de arbori pe alte 6 străzi din Galaţi Recomandat

Luni, 11 Noiembrie 2019 13:21
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că, în perioada 01 - 08 noiembrie 2019, au fost plantaţi în oraş, prin intermediul societăţii Gospodărire Urbană, peste 200 de arbori din speciile tei, frasin, platan şi mesteacăn. Aceşti arbori au fost plantaţi pe străzile Domnească, Ciobanului, Traian, Regiment 11 Siret, Miron Costin, Alexandru cel Bun, Gării, Nicolae Caranfil, Oltului, Basarabiei şi Dimitrie Bolintineanu. Municipalitatea precizează că în perioada imediat următoare se vor face noi plantări de arbori pe străzi precum Radu Negru, Barboşi, Constantin Levaditti, Oţelarilor, Stadionului şi Constructorilor.

Reamintim că, Primăria Galaţi derulează, prin intermediul societăţii Gospodărire Urbană, o amplă campanie de plantări de arbori, în diferite zone ale oraşului. Este vorba despre aproximativ 2.000 de noi arbori, prevăzuţi în planul municipalităţii din această toamnă. Astfel, un lot de 1.300 de arbori provine de la Direcţia Silvică, fiind vorba despre diferite specii, respectiv ulm de Turkestan (300), cenuşar (500), frasin american (200), stejar brumăriu (100) şi arţar (200). În plus, Societatea Gospodărire Urbană se ocupă şi de plantarea unui lot de 351 de arbori, respectiv tei argintiu (56), platan (88), prun (30) frasin (50), mesteacăn (60), Ginkgo Biloba (25) şi ulm (42). Cei 351 de arbori, aflaţi într-un stadiu avansat de dezvoltare, se plantează în locul celor uscaţi sau afectaţi de diferite boli.

În municipiul Galaţi se vor mai planta alţi 160 de arbori cu sprijinul şi contribuţia unor parteneri privaţi care au răspuns pozitiv demersului Primăriei. De asemenea, în perioada următoare se vor mai planta 100 de arbori în cadrul proiectelor de modernizare derulate de municipalitate cum ar fi zona centrală sau zona Colegiului Mihail Kogălniceanu. Pe strada Brăilei, pe sectoarele unde s-a acţionat până în prezent cu lucrări ample de reparaţii, se vor planta alţi 28 de arbori.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu