Noua centură a Galaţiului: Pod hobanat peste Fileşti

 
Miercuri, 27 Decembrie 2017 00:00
Publicat în Știrea zilei

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a prezentat consilierilor primele imagini cuprinse în proiectul noii centuri a Galaţiului ce urmează a fi depus pe data de 27 decembrie 2017 pentru obţinerea de fonduri europene nerambursabile. Prezentarea a fost făcută în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Judeţean Galaţi când a fost supus aprobării proiectul, cheltuielile legate de proiect, precum şi a acordului de parteneriat pentru realizarea obiectivului „Extindere şi modernizare variantă ocolitoare a Municipiului Galaţi”.
„Proiectul este eligibil, nu avem motive de îngrijorare. Are punctaj foarte mare”, a spus Costel Fotea care a mai spus că: ”Surpriza acestui proiect este acel viaduct hobanat, podul suspendat, care reuşeşte să rezolve mai multe probleme. Una dintre cele mai importante probleme este că nu mai intră traficul greu în oraş, astfel că va fi direct, se reduce distanţa centurii ocolitoare cu 2,4 kilometri – iarăşi, un avantaj foarte mare pentru cei care vor circula pe centură. În afară de faptul că ea va fi la patru benzi şi traficul fluidizat, va fi şi o distanţă mai mică pe care o vor parcurge. Mai este un alt beneficiu, deloc de neglijat – latura economică, pentru că această lucrare va fi făcută cu oameni din Galaţi, se vor plăti salarii, taxe şi impozite la stat şi vor fi antrenaţi foarte mulţi agenţi economici din Galaţi, pentru că este un proiect destul de complex, pentru care va fi nevoie de mai multe specializări în construcţii”.
Consiliul Judeţean Galaţi va depune acest proiect în cadrul programului Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), iar banii vor fi alocaţi astfel 30 de milioane de euro vor reprezenta finanţare europeană şi diferenţa va fi suportată de Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, suma totală a investiţiei ridicându-se la 40 milioane de euro.
Modernizarea şi extinderea centurii va avea următoarea rută: intrarea în Galaţi dinspre Tecuci, cu ieşire în b-dul Coşbuc, apoi va continua pe străzile Al. Măcelaru şi Traian, sensul giratoriu, continunând pe str. Macului, str. Tunelului cu ieşire în DN 2B spre Giurguleşti.
În cazul în care proiectul va fi eligibil, autorităţile se pregătesc pentru exproprieri.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu