O alunecare de teren din zona blocurilor R6-B8 a lăsat 3.000 de gălăţeni fără gaze Recomandat

Joi, 20 Decembrie 2018 12:47
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Distrigaz Sud Reţele aduce următoarele precizări cu privire la sistarea temporară a alimentării cu gaze naturale în municipiul Galaţi, strada Brăilei, judeţul Galaţi: "Ieri, 19 decembrie 2018, în jurul orelor 21:00, s-a produs o defecţiune tehnică a unor elemente din sistemul de distribuţie a gazelor naturale în urma unei alunecări de teren din zona străzii Brăilei, judeţul Galaţi. În consecinţă a fost necesară sistarea alimentării cu gaze naturale pentru imobilele situate pe străzile: bd. Marii Uniri, str. Traian, str. Roşiori, str. Melodiei, str. Romulus, str. Petru Rareş, str. Alexandru Lapuşneanu şi str. Brăilei. În urma acestei situaţii au fost afectaţi circa 3.000 de clienţicasnici şi non-casnici. Echipele Distrigaz Sud Reţele sunt în teren şi fac demersurile necesare pentru reluarea alimentării cu gaze naturale în cursul zilei de astăzi, până la ora 16:00", se arată într-un comunicat de presă al Distrigaz Sud Reţele.

20Gaze2

De asemenea, în comunicatul citat se menţionează ca în acest interval, pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, cetăţenii afectaţi sunt rugaţi să verifice ca aparatele de consum sunt închise, inclusiv aparatele automatizate şi cele cu flacără de veghe. Iar dacă în momentul în care se va face realimentarea cu gaz, în cazul în care aceştia simt miros de gaze, sunt rugaţi să aerisească imediat încăperea, să nu provoace scântei, să nu acţioneze întrerupătoarele electrice, să nu folosească aparatele electrocasnice şi, dacă este posibil, să închidă robinetul de alimentare cu gaze naturale.

"Dacă mirosul de gaze din încăperi persistă, în ciuda respectării acestor măsuri, clienţii pot apela serviciul de call-center Apeluri de Urgenţă al Distrigaz Sud Reţele la numărul unic 021 9281", se mai arată în comunicatul citat.

Alunecarea de teren despre care se face vorbire în comunicatul Distrigaz Sud Reţele a avut loc în zona blocurilor R6-B8, zonă care în urmă cu aproximativ două luni au fost sesizate fisuri mari în asfalt şi în special la blocul B8, situaţie care a impus, la un moment dat, măsuri care luau în calcul evacuarea locatarilor din blocul B8 despre care Monitorul de Galaţi a relatat detaliat aici:

- Raportul final pentru blocul B8 din Mazepa: Se recomandă realizarea unui imobil nou 
- Panică în cartierul Mazepa: O fisură în asfalt, lungă de peste 20 de metri, se măreşte pe zi ce trece 
- Se pregăteşte evacuarea locatarilor blocului B8 din cartierul Mazepa 
- Primăria municipiului Galaţi caută ”spaţii ce ar putea deveni, pentru o perioadă determinată de timp, locuinţe de necesitate” 
- Ionuţ Pucheanu: ”Situaţia de la B8 nu este nici cea mai gravă, nici cea mai bună” 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu