O gălățeancă printre pacienții evacuați de la spitalul Foișor din București Recomandat

Sâmbătă, 10 Aprilie 2021 11:21
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În Spitalul de Ortopedie Foișor din București sunt, potrivit comunicatului Ministerului Sănătații, internați un număr de 105 pacienți.

13 dintre aceștia au fost transferați cu ambulanțe SMURD și SABIF: 1 la Elias, 4 la Floreasca, 5 la Universitar, 1 la Bagdasar, 1 la SJU Buzău, 1 cu ambulanța la domiciliu în Galați.

La primele ore ale dimineții, pe targă, a ajuns la Galați, acasă, una dintre pacientele spitalului Foișor evacuată vineri noaptea.

În vârstă de 68 de ani, abia fusese joi operată pentru o protezare a șoldului. A așteptat-o soțul, amândoi fiind vizibil descumpăniți și supărați de situația creată la care nici nu se așteptau.

După ce își vor reveni din șocul creat se vor gândi la ce doctori vor apela în continuare.

Dintre ceilalți 92 de pacienți, 25 erau programați pentru intervenții chirurgicale, iar 67 erau pacienți deja operați, care urmau sa fie externați la domiciliu. 

Toți pacienții au fost externați de către medicii curanți, ținând cont de starea lor de sănătate și de indicațiile de tratament. Conform informațiilor disponibile la nivelul Ministerului Sănătății, pentru toți cei care au solicitat acest lucru a fost chemată o ambulanță.

Ministerul Sănătății va urmări alături de Departamentul pentru Situații de Urgență situația tuturor pacienților externați din spitalul Foișor.

De asemenea, va depune eforturi alături de Departamentul pentru Situații de Urgență pentru operaționalizarea de urgență a îngrijirii pacienților Covid-19 în spitalul Foișor și va solicita o analiză amănunțită a cauzelor pentru situația creată și pentru modul în care s-a desfășurat intervenția, se precizează în comunicatul citat.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu