O nouă încercare de găsire a unui constructor pentru Platforma Multimodală Galaţi Recomandat

Miercuri, 10 Iulie 2019 12:27
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Licitaţia pentru găsirea unui constructor care să efectueze lucrările pentru execuţia cheului din cadrul proiectului "Platforma Multimodală Galaţi - Etapa I - Modernizarea infrastructurii portuare" a fost reluată de către Compania Naţională "Administraţia Porturilor Dunării Maritime" (APDM) S.A. Galaţi cu o valoare estimată de 102.676.093 lei, adică cu aproape 12 milioane lei (aproximativ 2,5 milioane euro) mai mult decât valoarea iniţială de 90.778.567 lei.

Reluarea procedurilor de licitaţie au fost impuse ca urmare a faptului că prima licitaţie a fost anulată din lipsă de ofertanţi, drept pentru care autoritatea contractantă a crescut valoarea estimată a lucrărilor cu circa 2,5 milioane de euro. Aşa cum cotidianul nostru a relatat în articolul "Licitaţie anulată pentru Platforma Multimodală din Portul Galaţi", APDM Galaţi în parteneriat cu Metaltrade International SRL şi Port Bazinul Nou S.A. se tot chinuie cu implementarea proiectului "Platforma Multimodală Galaţi - Etapa I - Modernizarea infrastructurii portuare" încă din anul 2016.

Lucrările care fac obiectul contractului sunt lucrări hidrotehnice portuare, respectiv lucrări de dragare în bazinul situat în zona "Port Bazinul Nou" pentru a permite intrarea în siguranţă a navelor, modernizarea cheului existent pentru a efectua operaţiunile de încărcare directă şi operaţiunile de descărcare cu unităţile de încărcare intermodale între nave şi cheu, umplerea parţială a bazinului portuar pentru a crea spaţiu suplimentar pentru acostare şi pentru operaţiunile de manipulare viitoare şi nivelarea profilului elevaţiei platformei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu