Olandezii de la Damen se luptă cu estonieni şi singaporezi pentru livrarea de nave de patrulare Poliţiei de Frontieră Recomandat

 
Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 21:40
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a lansat o licitaţie în Sistemul Public de Achiziţii Publice în vederea unei achiziţii publice a două nave maritime de patrulare care vor ajunge în serviciul Poliţiei de Frontieră. S-au înscris şi se bat în oferte trei companii navale din trei ţări diferite. Este vorba despre Damen Shipyards Gorinchem BV (Olanda), Baltic Workboats AS (Estonia) şi Penguin International Limited (Singapore), care au depus oferte pentru furnizarea către Poliţia de Frontieră a celor două nave maritime de patrulare.

Valoarea contractului este estimată la 129,9 milioane de lei, fără TVA, iar termenul de execuţie este de 24 luni de la semnarea contractului de achiziţie publică de produse, dar nu mai târziu de 30 noiembrie 2022. Navele vor fi proiectate, echipate şi construite pentru o durată de viaţă de minim 30 de ani şi capabile să navigheze anual cel puţin 3.000 de ore. Navele vor avea o lungime cuprinsă între 38 şi 43 metri, o lăţime de minim 6 metri şi capacitate de transport pe punte în situaţii excepţionale de 80 persoane, inclusiv echipajul navei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu