Poliţist local infectat cu noul coronavirus a murit acasă Recomandat

Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 14:22
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Este al 199-lea deces din cauza noului coronavirus înregistrat de la începutul pandemiei în judeţul Galaţi. Polițistul local fusese confirmat pe 15 octombrie cu noul coronavirus, dar iniţial simptomele nu erau severe. Din păcate, situaţia s-a schimbat brusc noaptea trecută.

„La miezul nopţii, un echipaj SMURD a fost trimis pentru a interveni pentru o persoană inconştienţă despre care se ştia că este infectată cu virusul SARS-CoV-2. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru persoana respectivă, fiind constatat decesul“, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, lt. col. Eugen Chiriţă.

Bărbatul  se afla la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie, deoarece refuzase internarea.

„Un pacient în vârstă de 44 de ani confirmat cu noul coronavirus a refuzat vehement internarea, deşi a fost sfătuit atât de către medicul de familie, cât şi de DSP să se interneze în spital. A luat antibiotic la domiciliu. Noaptea trecută soţia a sunat la 112 şi a cerut ajutor medical. Din păcate, medicul ajuns la faţa locului nu a mai putut face nimic constatând decesul. Bărbatul era în evidenţe cu o bronşită cronică şi era supraponderal“, a declarat Teodora Diaconiţă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.

Bărbatul lucra la Poliția Locală, la Ordine Publică. Colegii nu se aşteptau la un astfel de deznodământ.

„Regretăm trecerea în nefiinţă a colegului nostru şi transmitem condoleanţe familiei îndoliate. Pot să vă spun că în urmă cu mai mult de 10 zile colegul nostru nu s-a simţit bine şi a fost trimis acasă. Pe data de 15 octombrie a sunat şi a anunţat că a fost confirmat cu noul coronavirus. A intrat în izolare de pe data de 16 octombrie. Lucra în Poliţia Locală de 20 de ani, la Ordine Publică“, a precizat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Galați.

Şi soţia poliţistului este infectată cu noul coronavirus. Cei doi aveau împreună un copil în vârstă de 15 ani. În ultimele 24 de ore, în judeţul Galaţi s-au înregistrat 89 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu