28 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul – Astra Ploieşti 2-1 (1-0)
Stadion Oţelul, spectatori: 6.000

Au marcat: Antal (’5 din penalti) şi Pena (’57), respectiv Tigoianu (’63)
Formaţii:
Oţelul Galaţi: Grahovac  – Râpă,  Sârghi, Perendija, Sălăgeanu – Filip, Giurgiu – Antal (’70 Cojoc), Paraschiv, Ochiroşii (’45 Iorga) – Pena (’90 Borbely). Antrenor: Dorinel Munteanu.
Astra: Miron - Oprsal, Goian, Florea, Mihalache – Strătilă (’82 Cl. Tudor), Seto, Ben Teeklof (’35 Bornosuzov), Stan (’61 Mihalcea) - Miranda, Tigoianu. Antrenor: Tibor Selymeş.
Cartonaşe galbene: Sârghi (’66), Giurgiu (’73), Râpă (’90±3) respeciv Bornosuzov (’55 şi ’90)
Cartonaş roşu: Bornosuzov (’90)
Arbitri: Sebastian Colţescu (Craiova)
Asistenţi: Aurel Oniţa (Constanţa) şi Valentin Urzică (Piatra Neamţ)

Meciul cu Astra se anunţa unul foarte dificil şi realitatea din teren a demonstrat din plin acest lucru. Oţelul venea după două meciuri nereuşite: un 1-1 acasă cu Brăneştiul şi înfrângerea de la Timişoara. Un nou pas greşit şi gălăţenii puteau pierde tot ce au construit în primele 16 etape.
Prima ocazie pentru Oţelul a venit în minutul trei, când Giurgiu a şutat puţin peste poarta lui Miron. Peste două minute Antal este faultat în careu, iar centralul Sebastian Colţescu dictează penalti. Transformă Antal şi scorul devine 1-0. Gazdele continuă se rămână în atac. În minutul 9, după un contraatac condus de Antal, balonul este centrat în careu, dar Miron reţine sigur. Urmează o perioadă de tatonare în care ploieştenii încearcă să echilibreze jocul. În minutul 31 Ochiroşii centrează până la Pena, iar acesta reia, cu capul, pe lângă poarta lui Miron. Peste alte trei minute oaspeţii cer penalti după o intervenţie asupra lui Tigoianu. În minutul 42 se înregistrează cea mai mare ocazie a Astrei din prima parte a meciului. Miranda îi aşează perfect balonul lui Tigoianu, însă acesta reia dezamăgitor de la patru metri! Ultimele minute aparţin Oţelului, care se aruncă în atac. În minutul 44 Paraschiv şutează de la marginea careului, Miron respinge până la Antal, iar mijlocaşul reia peste poarta oaspeţilor. 1-0 la pauză.

Partea a doua

Repriza a doua începe cu ploieştenii periculoşi la poarta Oţelului. În minutul 52 Stan şutează peste transversala porţii lui Grahovac. În minutul 57 Pena măreşte avantajul gazdelor. Antal centrează superb, iar Pena reia cu capul în poartă, beneficiind de o ieşire greşită a lui Miron. 2-0. Peste trei minute Paraschiv trece de Lucian Goian printr-un dribling fantastic, dar este blocat de portar. Astra revine în joc în minutul 63, când Tigoianu trece de Râpă într-un duel unu la unu şi îl învinge pe Grahovac. În minutul 72, după un corner al ploieştenilor, Miranda trimite cu capul peste poarta gazdelor! O nouă ocazie ploieşteană în minutul 80. Grahovac scapă balonul din mâini, dar oaspeţii nu reuşesc să înscrie. Până la final nu se mai întâmplă nimic notabil, în afara de eliminarea lui Bornosuzov, aşa că meciul se termină cu scorul de 2-1.
După 17 etape Oţelul a acumulat 36 de puncte, din 11 victorii şi trei remize. Reamintim că pauza competiţională vine de-abia după etapa a 19-a. În următoarele săptămâni Oţelul va disputa şi primele două etape din retur. În aceste meciuri, gălăţenii vor întâlni Sportul (acasă, pe 5 decembrie) şi Pandurii (în deplasare).

Declaraţii:

Marius Stan - director general FC Oţelul: „Am întâlnit o echipă bună, extrem de bine articulată, de aceea şi victoria este cu atât mai preţioasă. Suntem bucuroşi că am încheiat turul pe primul loc, este sută la sută meritul jucătorilor, care trebuie lăudaţi. Sunt mândru de ei, pentru că au obţinut mai mult decât speram, şi sunt şi eu emoţionat pentru că, în 20 de ani de carieră, este pentru prima dată când închei turul pe primul loc"
Dorinel Munteanu - antrenor FC Oţelul: „Aşa cum mă aşteptam, a fost un meci foarte greu, în faţa unei echipe bune, căreia îi prevăd în retur o ascensiune importantă. Îmi felicit jucătorii pentru această victorie şi pentru acest tur bun de campionat. Cu puţină atenţie, am fi avut câteva puncte în plus. De mâine începe returul şi îmi doresc să obţin mai multe puncte decât în tur. Va fi foarte greu, dar nu imposibil. Este o premieră şi pentru mine ca antrenor să fiu campion de toamnă şi îmi doresc din tot sufletul să le putem oferi la final gălăţenilor o bucurie pe care mulţi o visează"
Articole înrudite