08 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Parcul Aventura din Pădurea Gârboavele va fi gata cel târziu în 2019
Parcul Aventura din Pădurea Gârboavele va fi gata cel târziu în 2019

Consilierii judeţeni au votat proiectul privind delimitarea unui teren în suprafaţă de aproximativ 21,5 ha din Pădurea Gârboavele în vederea realizării unui Parc de Aventură. Preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, a vorbit despre acest proiect ca fiind unul frumos, destinat oameniilor muncitori care au nevoie de relaxare alături de familie.
"Vorbim şi despre lucruri frumoase, în sfârşit vorbim şi despre lucruri frumoase. Aşa cum am spus în nenumăratele discuţii pe care le-am avut noi până acum, vrem să dezvoltăm şi zona de agrement a Galaţiului, pentru că oamenii muncesc şi au nevoie şi de o perioadă de relaxare, să îşi petreacă timpul liber cu familia, iar Pădurea Gârboavele este o astfel de zonă, un astfel de spaţiu, unde poţi o zi să îţi petreci timpul cu familia, chiar şi două zile", a declarat Costel Fotea.  
Preşedintele CJ a vorbit şi despre modalitatea de finanţare a proiectului, care se va realiza prin intermediul fondurilor Black Sea, iar în ceea ce priveşte lacurile din zonă, acestea vor fi finanţate cu sume din fondurile FLAG. "Aşa cum aţi văzut şi în hotărârea de Consiliu Judeţean, vrem ca 21,5 ha să le trecem în administrarea domeniului public pentru că noi ca şi consiliu nu putem să accesăm direct, dar prin Serviciul Judeţean de Administrare a Domeniului Public pe care îl are Consiliul Judeţean vom accesa fonduri pe Black Sea pe zona transfrontalieră Marea Neagră şi vom face un parc de distracţii pe această suprafaţă de 21,5 ha, iar pentru zona lacuri, că acolo avem şi 3 lacuri, şi amenajarea râului de deversare, sunt fonduri pe care le vom atrage prin FLAG, o altă sursă de finanţare. Sunt sume provenite prin fonduri europene, consiliul are 2%-3% parte de cofinanţare şi, aşa cum am promis în nenumărate rânduri, vom avea o zonă de agrement Gârboavele, unde să poţi să mergi cu familia  să petreci o zi sau două, să te relaxezi, să vizitezi Grădina Zoologică, Muzeul Satului, Muzeul Pescăresc, parcul de distractii, să faci picnic în zone de agrement. Vom amenaja drumul judeţean pentru piste de bicicletă şi skateboard şi, de ce nu, pentru iarnă, o pârtie de săniuş şi drumul judeţean de la Pădurea Gârboavele pe care îl vom repara din fondurile Consiliului Judeţean, astfel încât să nu trebuiască să ne ducem acolo să ne enervăm şi să fie totul frumos", a spus Fotea.
Preşedintele Consiliului Judeţean a mai spus că parcul de aventură din Pădurea Gârboavele va fi inaugurat în 2018, cel târziu la jumătatea anului 2019. "În momentul de faţă pe Black Sea depunerea proiectului pentru Parc Aventura va fi până la sfârşitul lunii mai iar pe FLAG va fi până la sfârşitul lunii august. Până atunci vor fi depuse proiectele. După ce vor fi declarate elegibile, probabil în 2018, cel târziu în 2019 la jumătatea anului, vom putea să petrecem relaxaţi în Pădurea Gârboavele", a declarat Costel Fotea.
Legat de activităţiile din acest proiect, Fotea a spus că acestea sunt complexe şi cuprind toate formele de distracţie dintr-un asemenea parc. "Vor fi exact ce este într-un parc de distracţii: cu tiroliene, cu ziduri pentru căţărare pentru copii, chiar şi pentru adulţi. Cei care vor să consume energie vor avea vreo 21 de hectare unde să consume energie şi să se relaxeze. Tot ce cuprinde un parc de distracţii, aşa va fi şi cel din Pădurea Gârboavele", a spus Fotea.


Articole înrudite