19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Parcul de la Pastilă se deschide azi
Parcul de la Pastilă se deschide azi

Gălăţenii, dar în special tinerii şi copiii, vor avea parte începând de azi de un parc modern, unde vor avea la dispoziţie toate condiţiile şi facilităţile pentru a-şi petrece timpul liber aşa cum se cuvine. Este vorba de parcul de la Pastilă, ale cărui lucrări de reabilitare şi de modernizare se aflau ieri pe ultima sută de metri şi care va fi inaugurat vineri, începând cu ora 11.

Lucrările de schimbare a look-ului acestui parc, care reprezintă unul dintre cele mai importante locuri de joacă pentru copii, au durat mai bine de un an de zile iar finanţarea a fost asigurată şi din fonduri europene.
Proiectul de reabilitare a parcului a fost demarat pe vremea fostului primar Dumitru Nicolae, acesta fiind însă  modificat, schimbările având ca scop îmbunăţirea aspectului dar şi a condiţiilor oferite celor care doresc să îşi petreacă acolo timpul liber. Cei care vor vizita parcul vor putea admira peştii exotici din bazin, vor putea să joace baschet sau alte sporturi pe terenul special amenajat, în timp ce copiii vor avea posibilitatea să se bucure de mobilierul modern, în culori vii.


”Suita de evenimente care va marca inaugurarea Parcului va începe vineri, la ora 11, cu demonstraţii de baschet ale micilor campioni de la clubul Phoenix Galaţi. Vor urma evoluţiile sportivelor de la clubul HandbalArt şi ale skaterilor gălăţeni, care, împreună cu patinatorii junior ai Clubului de hochei CSM Dunărea, vor testa noile instalaţii de skate-board şi role amplasate în Parc. De la amiază, antrenorul Doru Dorobăţ şi entuziaştii sportului în aer liber vor susţine demonstraţii de fitness urban, folosind noile echipamente de antrenament amplasate în Parc”, se arată în comunicatul de presă remis de Primăria Galaţi.


De la amiază, corul de copii Allegria va concerta în Parcul Mazepa iar artiştii Teatrului de Păpuşi vor asigura buna dispoziţie a copiilor, părinţilor şi bunicilor.


Articole înrudite