Penitenciarul din Galaţi se extinde Recomandat

Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Justiţiei a supus dezbaterii, în toamna anului trecut, un proiect de achiziţie a studiilor de fezabilitate pentru construirea de noi locuri de detenţie din sistemul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), întrucât există un deficit de 3.843 de spaţii. Proiectul prevedea că vor fi construite mii de spaţii de detenţie, până în 2024. În acest context, la începutul lunii septembrie 2019, Penitenciarul Galaţi a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice o licitaţie pentru "Întocmire Studiu de Fezabilitate, pentru obiectivele de investiţii: Pavilion A (primire deţinuţi, carantină, vizite şi infirmerie) şi Pavilion B - Corp detenţie - Curţi plimbare", cu o valoare estimată de 153.152 lei.

Potrivit documentelor aferente achiziţiei, este vorba despre construirea a două noi pavilioane, una dintre clădiri urmând să aibă două etaje şi o capacitate de 152 de locuri, iar cealaltă 34 de locuri. Camerele de detenţie din noile clădire vor asigura un spaţiu de minim 4 mp/deţinut, vor avea grupuri sanitare şi spaţii de depozitare a alimentelor şi a efectelor personale. Celule vor avea o capacitate de 4 şi de 2 persoane, însă noile clădiri vor fi prevăzute şi cu alte spaţii precum curţi de plimbare, infirmerie, etc.

În prezent, Penitenciarul Galaţi se confruntă cu mari probleme în ceea ce priveşte asigurarea spaţiului minim de cazare de cel puţin 4 mp/deţinut, media efectivelor de deţinuţi, în anul 2017, fiind de 618, raportat la capacitatea legală de cazare de 346 de locuri, rezultând un grad de supraaglomerare de peste 178%.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu