07 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Percheziţii în apartamente şi garaje din Galaţi (FOTO)
Percheziţii în apartamente şi garaje din Galaţi (FOTO)

Bunuri, în valoare de peste 26.000 de lei, descoperite în urma unor percheziţii în municipiul Galaţi! Poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit şi confiscat, în urma executării a şase mandate de percheziţie, 33.000 de ţigarete de contrabandă disimulate în televizor, canapea, în masina de spălat rufe sau în anvelope, 19 litri de alcool neaccizat şi 166 kilograme de peşte, diferite specii, provenind din activităţi de braconaj piscicol, bunuri în valoare totală de peste 26.000 de lei. Au fost conduşi la audieri trei cetăţeni români şi au fost indisponibilizate două autovehicule şi două telefoane mobile.

Astfel, în urma activităţilor informativ-operative desfăşurate, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi, în data de 23 martie 2023, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, cu spijinul colegilor lor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, în baza unor mandate emise de către Judecătoria Galaţi, au efectuat percheziţii domiciliare la patru apartamente şi două garaje de pe raza municipiului de reşedinţă al judeţului.

"În urma acţiunilor specifice, colegii noştri au descoperit şi ridicat în vederea confiscării cantitatea totală de 33.000 de ţigarete, 19 litri de alcool neaccizat şi 166 kilograme de peşte, diferite specii, provenind din activităţi de braconaj. Cele mai inedite locuri în care s-au găsit ţigări de contrabandă disimulate au fost: interiorul unui televizor mai vechi, în anvelope sau în maşina de spălat rufe (foto jos ). Bunurile, în valoare de peste 26.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării şi, în funcţie de natura acestora, au fost fie introduse în camera de corpuri delicte pentru continuarea cercetărilor, fie predate în vederea valorificării acestora de către agenţi comerciali autorizaţi. Au fost conduse la audieri trei persoane, cetăţeni români, şi au fost indisponibilizate două autovehicule şi două telefoane mobile", potrivit I.T.P.F. Iaşi.

În continuare poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege, pentru stabilirea cu exactitate a întregului cadru infracţional şi a tuturor persoanelor implicate, urmând ca la finalizare să fie luate măsurie legale ce se impun.

Articole înrudite