19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Peste 10.000 de echipamente IT pentru liceele, şcolile şi grădiniţele din Galaţi
Peste 10.000 de echipamente IT pentru liceele, şcolile şi grădiniţele din Galaţi

Primăria municipiului Galaţi continuă investiţiile în domeniul educaţiei, unităţile de învăţământ din oraş urmând să beneficieze de dotări în valoare de peste 30 milioane de lei ce includ peste 10.000 de echipamente IT.
În acest scop, a fost lansat în licitaţie publică un contract de circa 30,5 milioane de lei fără TVA, data limită pentru depunerea ofertelor fiind 22 ianuarie 2024.
Contractul este împărţit în cinci loturi pentru achiziţia de laptopuri, sisteme All-In-One, imprimante multifuncţionale, camere pentru videoconferinţe, table interactive, routere, sisteme de sunet, softuri educaţionale, scannere portabile etc.
Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: „Aşa cum am spus mereu, educaţia este o prioritate la Galaţi şi toţi copiii trebuie să aibă acces la noile tehnologii. Suntem unul dintre oraşele cu cele mai frumoase şcoli, graţie investiţiilor pe care le facem pentru modernizarea clădirilor, dar este nevoie şi de dotări IT”.
Astfel, contractul lansat în licitaţie face parte dintr-un amplu proiect derulat de către Primăria municipiului Galaţi, cu fonduri prin PNRR, prin care toate cele 63 de unităţi de învăţământ din oraş (grădiniţe, şcoli şi licee) vor beneficia de dotări de circa 84 de milioane de lei (16,8 milioane de euro): mobilier şcolar, echipamente IT şi materiale didactice, transmite Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite