13 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Doi poliţişti, subofiţeri în cadrul Secţiei 4 de poliţie, au ajuns să fie acuzaţi de violare de domiciliu şi tâlhărie, acuzatorii fiind doi gălăţeni care se cam ocupă cu traficul de ţigări. Culmea e că nu traficanţii s-au dus să-i pârască pe poliţiştii care îi tâlhăriseră, ci poliţiştii s-au plâns că au fost şantajaţi de cei pe care îi păgubiseră de 40 de cartoane cu ţigări Plugarul şi Winston de contrabandă şi 550 de lei.
Pare o poveste complicată, ale cărei iţe trebuie acum să le descurce procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Ionel Gâlcă, lămureşte cum de s-a ajuns în situaţia ca doi poliţişti să fie acuzaţi de tâlhărie.
„Cei doi subofiţeri se aflau în afara programului când au aflat despre două persoane care ar fi făcut trafic cu ţigări. Au descins cu maşina personală la locuinţa acestora, având asupra lor arma din dotare şi gaze lacrimogene, deşi, fiind în afara serviciului, nu aveau dreptul să le poarte. Le-au spus celor doi că au mandate de percheziţie şi i-au întrebat dacă e cazul să folosesacă arma din dotare. Nu a fost cazul, aşa că poliţiştii au luat 40 de cartoane de ţigări de contrabandă şi circa 700 de lei de la părţile vătămate, dar ulterior le-au înapoiat acestora 150 de lei. Poliţiştii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă sub acuzaţia de tâlhărie şi violare de domiciliu şi îi vom prezenta instanţei, solicitând arestarea lor preventivă. Această cauză este foarte complexă, în ea fiind investigate şi alte persoane”, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Ionel Gâlcă.
Culmea este că în acest caz sesizarea nu a fost făcută de păgubiţi, ci tot de cei doi poliţişti, care au sesizat autorităţile că traficanţii îi şantajează. Asta s-a întâmplat după ce traficanţii păgubiţi au luat urma maşinii poliţiştilor şi au găsit-o în piaţa din zonă. Acolo s-a iscat un scandal, în urma căruia cei doi poliţişti s-au plâns că sunt şantajaţi.


Articole înrudite