Poliţiştii gălăţeni au intensificat acţiunile de verificare a măsurilor impuse în contextul pandemiei de Covid - 19 Recomandat

Duminică, 05 Septembrie 2021 15:09
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Datorită creşterii infectării în rândul populaţiei atât la nivel naţional, dar şi la nivelul judeţului Galaţi, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi au intensificat activităţile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, la persoanele aflate în carantină, în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, de pe raza judeţului, dar şi în mijloacele de transport în comun.

15 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în ultimele 48 de ore, de către forţele de ordine angrenate în acţiunile pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire şi limitare a  infectării cu virusul Sars Cov 2. 

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost verificate, cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse, peste 1065 de persoane şi 70 de societăţi comerciale. 

Totodată, poliţiştii au controlat 471 de locaţii (domiciliile persoanelor/ locaţiile declarate pentru carantină, izolare, restaurante/terase, parcuri/locuri de joacă, etc), precum şi 196 de mijloace de transport persoane.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că un număr de 8 persoane nu respectau măsura carantinării, fiind sancţionate contravenţional cu amendă.

 Au fost aplicate un total de 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12 000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei cu COVID – 19.

În perioada următoare, poliţiştii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. şi instituţii cu atribuţii de control, vor acţiona pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu